Kyjev môže "prehodiť výhybku"?
10 | 06 | 2023 I Milan Laca

Ukrajina avizuje  možnosť rokovaní s Ruskom. Akú podmienku má Kyjev?

Minister obrany Ukrajiny Oleksij Reznikov: rokovania s Ruskou federáciou sú možné, ak Moskva zmení ciele špeciálnej vojenskej operácie.
Zmena?

Reznikov  na podujatí "Dialógy o obnove Ukrajiny " povedal, že rokovania medzi Kyjevom a Moskvou sú možné, ak Moskva zmení ciele špeciálnej operácie.  

Putin potvrdil začiatok ofenzívy (VIDEO)
Ruský prezident Vladimir Putin potvrdil začiatok protiofenzívy ukrajinských jednotiek. Ozbrojeným silám sa, podľa neho, podarilo odraziť všetky útoky nepriateľa. „Začiatok ukrajinskej ofenzívy možno argumentovať použitím strategických záloh.... Čítať ďalej
09 | 06 | 2023 | Milan Laca

Žiť ako susedia

Šéfovi ukrajinského ministerstva obrany sa predtým nepáčili iniciatívy vysokých predstaviteľov krajín juhovýchodnej Ázie, vrátane konania referend a vytvárania nárazníkových zón. Reznikov povedal, že záujmom Ukrajiny v tomto konflikte je žiť "normálne, v dobrých susedských vzťahoch so všetkými susedmi". Poukázal na to, že prvotnými cieľmi ruskej špeciálnej operácie je demilitarizácia a denacifikácia Ukrajiny. Najprv identifikujete záujem Rusov, zmenil sa pre nich? Ak sa zmenil, tak sa vyjasní takzvaná ZOPA - zóna možnej dohody. 

Pripúšťajú kompromis?

Na Reznikovove slová zareagoval poslanec ruskej Štátnej dumy Alexej Čepa. Pripustil, že v rámci rokovaní s Ukrajinou byMoskva mohla urobiť nejaké kompromisy. Zároveň poznamenal, že nebude súhlasiť s ústupkami v mnohých kľúčových otázkach. Našou hlavnou podmienkou mieru sú bezpečnostné záruky, ktoré krajiny NATO začali porušovať a vytvorili tak hrozbu svetovej vojny. Toto je hlavná podmienka, ktorú musíme dodržiavať. Je jasné, že tu nie je veľa kompromisov. Povedal tiež, že Moskva sa nestretne s Kyjevom na polceste v otázke Krymu a bezpečnosti jeho občanov a nových regiónov, ktoré sa stali súčasťou Ruska.

Spôsobila to Ukrajinská ofenzíva?

Vyhlásenie o možnosti rokovania s Moskvou zaznelo v Kyjeve po neúspešných pokusoch o ofenzívu Ozbrojených síl Ukrajiny v Záporožskom regióne. 

Jadrové zbrane v Bielorusku budú! Kedy?
Ruské jadrové zbrane budú čoskoro rozmiestnené v Bielorusku Prezidenti Ruska a Bieloruska Vladimir Putin a Alexander Lukašenko rokujú v ruskom Soči. Vladimir Putin vyhlásil, že rozmiestňovanie ruských jadrových zbraní na bieloruskom území sa... Čítať ďalej
09 | 06 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme