Generálny prokurátor: 15 rokov je pre Dušana D. málo!
09 | 06 | 2023 I Eka Balašková

 Vo štvrtok, 8. júna si Dušan D. vypočul rozsudok Mestského súdu Bratislava I – trest odňatia slobody na 15 rokov zatiaľ nie je právoplatný. Generálny prokurátor Maroš Žilinka vydal pokyn pre krajského prokurátora.

Dušan D. v noci 2. októbra svojou jazdou pod vplyvom alkoholu usmrtil 5 študentov a na štvrtkovom súde vinu priznal. Súd v jeho prípade uznal poľahčujúce okolnosti, advokátovi obvineného sa zdal trest prísny. Generálny prokurátor Maroš Žilinka však hovorí o neprimerane nízkom treste. Vydal preto krajskému prokurátorovi pokyn na odvolanie sa.

Priznal vinu

Vodič Dušan D. z vlaňajšej tragickej dopravnej nehody na bratislavskej zastávke mestskej hromadnej dopravy Zochova dostal 15-ročný nepodmienečný trest odňatia slobody. Vo štvrtok o tom rozhodol senát Mestského súdu Bratislava I. Rozhodnutie o treste zatiaľ nie je právoplatné. Obžalovaný na hlavnom pojednávaní priznal vinu. Dostal tiež desaťročný zákaz činnosti v podobe šoférovania motorových vozidiel a trojročný ochranný dohľad.

Kým podľa predsedu senátu súd prihliadal na poľahčujúce okolnosti, popri ktorých priťažujúce okolnosti nezistil, obhajca tvrdí, že trest je dosť prísny.

Dušan Dědeček dostal 15 rokov väzenia
Vodič Dušan D. z vlaňajšej tragickej dopravnej nehody na bratislavskej zastávke mestskej hromadnej dopravy Zochova dostal 15-ročný nepodmienečný trest odňatia slobody. Vo štvrtok o tom rozhodol senát Mestského súdu Bratislava I. Rozhodnutie o... Čítať ďalej
08 | 06 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Zasiahol aj generálny prokurátor

Maroš Žilinka, generálny prokurátor, dnes na sociálnej sieti oznámil, že vo veci trestu Dušana D. vydal pokyn krajskému prokurátorovi, ktorý má podať odvolanie proti rozhodnutiu Mestského súdu Bratislava I.

„Uložený trest odňatia slobody považujem za neprimerane nízky,“uviedol Generálny prokurátor na sociálnej sieti.

&id=100064021966129

&id=100064021966129

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme