Rýchla správa: Dědeček, ktorý zabil piatich ľudí sa priznal!
08 | 06 | 2023 I Gabriela Fedičová/TASR

Vodič Dušan Dědeček z vlaňajšej tragickej dopravnej nehody na bratislavskej zastávke mestskej hromadnej dopravy Zochova priznal vinu.

Senát Mestského súdu Bratislava I vyhlásenie o vine obžalovaného prijal, a preto bude vykonávať len dokazovanie smerujúce k uloženiu trestu, ochranného opatrenia a náhrade škody.

Dušanovi Dědečkovi, ktorý v prvú októbrovú nedeľu plnou rýchlosťou vletel do zastávky Zochova, následkom čoho zomrelo päť študentov, za jeho čin pod vplyvom alkoholu, hrozí 25 rokov väzenia.

Tiesňová linka 155 prijala v nedeľu, 2. októbra informácie o aute, ktoré na Zochovej vrazilo do ľudí na zastávke. Neprežilo ich päť. Dušan Dědeček bol políciou obvinený a vzatý do väzby. K dohode o vine a treste neprišlo, na štvrtkovom (8.6.) súde však môže urobiť vyhlásenie o vine. Dědeček v ten večer so synom popíjal už doma, neskôr sa odviezli do kancelárie, kde ešte čo-to vypil a za volant si sadol v stave opitosti. Dopravný znalec tvrdí, že triezvy človek by tú zákrutu pri o čosi nižšej rýchlosti, mohol zvládnuť.

2.10.2022, krátko pred polnocou

"Podľa informácií, ktoré sme prijali na tiesňovej linke 155, na zastávke Zochova auto vrazilo do ľudí a na mieste sa malo nachádzať veľa zranených. Traja z nich podľahli ťažkým zraneniam na mieste, štvrtého sa pokúšali vyslaní záchranári oživovať, žiaľ, neúspešne. Lekár musel aj v jeho prípade, žiaľ, konštatovať smrť," uviedla  hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OSZZS) SR Alena Krčová na druhý deň po nehode. Neskôr zraneniam podľahli ešte dvaja študenti, celková bilancia obetí na životoch sa zvýšila na päť.

Dušan Dědeček, ktorý auto riadil pod vplyvom alkoholu bol políciou vzápätí obvinený a vzatý do vyšetrovacej väzby, kde čakal do súčasnosti.

Viac v článku:

Rozhoduje sa o osude Dušana Dědečka
Dušanovi Dědečkovi, ktorý v prvú októbrovú nedeľu plnou rýchlosťou vletel do zastávky Zochova, následkom čoho zomrelo päť študentov, za jeho čin pod vplyvom alkoholu, hrozí 25 rokov väzenia. Tiesňová linka 155 prijala v nedeľu, 2. októbra... Čítať ďalej
08 | 06 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik