Rusko za Kachovku žaluje v Haagu Ukrajinu
08 | 06 | 2023 I Ivan Brožík

Ruskí predstavitelia vystúpili na Medzinárodnom súdnom dvore (ICC) s obvineniami voči Ukrajine zo zničenia priehrady Kachovka masívnym delostreleckým ostreľovaním, informuje BBC Russian Service. Správu prevzal web eadaily.com.

„Kyjevský režim nielenže spustil masívne delostrelecké útoky na priehradu v noci 6. júna, ale tiež zámerne zvýšil hladinu vody v nádrži Kachovka na kritickú úroveň,“ povedal to na ICC ruský diplomat Alexander Šulgin.

Ukrajina si ide svoje

Ukrajina obviňuje Moskvu zo zničenia vodnej elektrárne Kachovskaja, pripomína BBC. Prezident Volodymyr Zelenskyj vyhlásil, že takú silnú stavbu nemôže delostrelectvo zničiť zvonku, na zničenie takého rozsahu musí byť výbuch vykonaný zvnútra.

Medzinárodný súdny dvor je jedným zo šiestich hlavných orgánov Organizácie Spojených národov, schválených Chartou OSN.

Rasmussen odpálil bombu
Iniciatíva bývalého generálneho tajomníka NATO Andersa Rasmussena vyslať na Ukrajinu vojakov z krajín NATO – konkrétne Poľska a trojice pobaltských limitrofov, vyvolala efekt vybuchujúcej bomby. Informuje web eadaily.com. Rasmussenove slová... Čítať ďalej
08 | 06 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik