Nvotovej reč o vstupe do politiky! Vzor Zelenský, vytiahla aj "LEBO FICO"
08 | 06 | 2023 I Gabriela Fedičová

Dorota Nvotová vstúpila do politiky! Pridala sa k strane Eduarda Hegera, Demokrati a mala reč! Umelci podľa nej vždy mali a majú miesto v politike a poukázaka na ukrajinského prezidenta Zelenského. Nemali by sme podľa Nvotovej zabúdať, že komik dorástol zrazu do vážnosti. A samozrejme vytiahla aj "LEBO FICO...".

Podľa Nvotovej Slovensko ako krajina na rázcestí, ale je presvedčená o tom, že má zmysel konať, má zmysel písať, rozprávať, a keď treba, aj kričať.

"Neustále útoky Fica, trolov, extrémistov, konšpirátorov a populistov na prezidentku, demokraciu a naše zahraničnopolitické smerovanie vo mne naštartovali motor, ktorý teraz neviem a ani nechcem zastaviť. Ako aktivistka som mala však možnosti obmedzené. Preto som sa rozhodla ísť do toho naozaj a vstúpiť do politiky. Aby som mala ako politický nováčik za sebou skúsených, rovných a čestných ľudí, ktorým sa dá dôverovať, aby som mala pracovné nástroje na výkon toho, čo považujem momentálne za veľmi dôležité: na boj v prvej línii v hybridnej vojne, ktorú proti nám vedie Ruská Federácia, u nás zastúpená Ficom, extrémistami, či dokonca fašistami," uviedla Nvotová.

"Hybridná vojna na čele s kvázi generálom Ficom však nie je jediný faktor, ktorý podľa nej zobral Slovensku nádej," dodala.

Nvotová je presvedčená, že to, čo bolo na našej vláde dobré, je teraz v Demokratoch

Spomenula členov vlády z obdobia spred úradníckej vlády, ktorá aktuálne na Slovensku vládne a dodala ženské mená, ako sú: Andrea Cocherová, Jana Žitňanská, či Andrea Letanovská, ktoré sú podľa Nvotovej jej krvná skupina.

Demokrati budú podľa nej vládou pokoja, tak ako bol Heger lojálny k Matovičovi bude podľa Nvotovej lojálny aj k občanom Slovenska a vyzvala občanov aby volili to, v čo veria, v súlade so svojím svedomím.

Nvotová odpovedala aj na otázku: Čo chceš ty, umelkyňa, robiť v politike?

 

"Hoci som pred chvíľou povedala, že vláda má byť nudná, nemyslím si to však o kampani. Nemyslím si to ani o komunikácii tém a už vonkoncom si nemyslím, že na útoky hejterov, trolov a konšpirátorov treba reagovať nudne. V prvej línii v hybridnej vojne, vo vojne hodnôt a cti, treba mať komunikačný kanál, ktorý má patričnú verbálnu výbavu, “dar pera”, ako hovoríme my spisovatelia, jasný postoj a malú štipku zdravého exhibicionizmu, aby si ľudia všimli a počuli, že na tej druhej strane, na strane pravdy, lásky, solidarity, niekto tiež stojí. Práve tu vidím svoje miesto," uviedla na sociálnej sieti.

"Umelci vždy mali a majú miesto v politike. Reagan bol herec, Vallo je basgitarista a nezabúdajme na Zelenského. Komik, ktorý zrazu dorástol do vážnosti. Umelci majú miesto v politike, lebo vnášajú do nej dušu, dokážu si uťahovať z jej charakteristickej špiny a povznášajú ju na dielo, ktorému môže divák - volič rozumieť," dodala v závere príspevku.

Pozn. redakcie. Text je redakčne krátený. Viac tu.

Foto: Facebook. Dorota Nvotová

Na obrázku môže byť 4 ľudia, redakcia a text, v ktorom sa píše „DEMOKRATI DEMOKRATI DEMOKRATI DEMOKRAT RATI DEMOKRATI DEN KRATI“

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik