Môže si vyberať, nakoniec však možno kandidovať nebude
09 | 06 | 2023 I Eka Balašková

Nezaradená poslankyňa Romana Tabák je počas svojho mandátu neustálym terčom posmeškov bulváru, ale vďaka svojim hlasovaniam aj tých, ktorí s ňou nesúhlasia. S blížiacimi sa predčasnými voľbami je však na pretrase aj jej politická budúcnosť.

Už nejaký čas je definitívne, že meno Romany Tabák na kandidátke SNS figurovať nebude. Ponúk má poslankyňa niekoľko, no zatiaľ o nich verejne hovoriť nebude. Návrat do Sme rodina vylúčila, nevylúčila však možnosť, že kandidovať nebude vôbec. Tabák sa hrdo hlási k Matici slovenskej a jej odkazom. Dovolenka mimo Slovenska jej v tomto roku nehrozí, mieni sa venovať osvete v oblasti cestnej premávky.

V SNS neskončí

„Romana Tabák nebude na našej kandidátnej listine. Strana SNS zároveň dôrazne popiera akékoľvek rokovania s Romanou Tabák. Prajeme jej však veľa politických úspechov,“ prehlásil ešte koncom apríla Andrej Danko na margo médiami rozoberanej možnosti, že by sa na kandidátke SNS mala objaviť aj táto politička.

Zdá sa že koketéria Tabák a SNS sa skončila. Politológ má vysvetlenie (GALÉRIA)
Romana Tabák sa „z tenisového kurtu“ do parlamentu dostala cez kandidátku strany OĽaNO, odkiaľ bola spoločne s Katarínou Hatrákovou „odídená“, aby sa na chvíľu stala členkou klubu Sme rodina. Odišla aj odtiaľ a práve to môže byť príčinou toho,... Čítať ďalej
25 | 04 | 2023 | Eka Balaskova

Môže si vyberať

„Veľa ľudí sa to pýta a píšu mi na sociálnej sieti. Stále sa to rieši. Dám vedieť, keď to bude isté. Kandidátka sa uzatvára za tri týždne. Mám ponuky a môžem si vyberať. Všetko sú to známe strany,“ hovorí poslankyňa na margo svojej politickej budúcnosti.

Bude nasledovať Šudíka?

Tomáš Šudík koncom minulého roka spolu s ďalšími kolegami opustil poslanecký klub OĽaNO. Nedávno však prekvapil svojim návratom. Nespraví tak aj Tabák v prípade Sme rodina?

„V žiadnom prípade, ani keby traktory padali. Ja keď raz zatvorím dvere, tak sa už nevraciam,“reagovala. S kollárovcami sa pritom rozišli v dobrom, no ani ona, ani hnutie Sme rodina podľa jej slov nerozmýšľa nad ďalšou spoluprácou, ale ani nad tým, že by za hnutie kandidovala.

Matičiarka

Tabák sa nedávno vyjadrila, že ako členka Matice slovenskej víta spájanie národných síl.

„Chcela by som byť v národnej strane, nakoľko som členka Matice slovenskej a som národniarka. Takže uvidíme, ako sa to celé vyvinie. Už sa to čoskoro ľudia dozvedia,“uviedla Tabák, pričom nevylušuje ani možnosť, že kandidovať nebude vôbec.

Hrdá na Slovensko

Svoj vzťah k Slovensku začala tak naozaj vnímať v USA a odvtedy si uvedomuje, že láska k vlasti je dôležitá.

„Nevadí mi dúhová vlajka, nevadí mi ukrajinská, najdôležitejšia ale je slovenská,“ prízvukuje. Ukrajincov jej síce je ľúto, ale stále je Slovenka. Od slovenských predstaviteľov očakáva, že budú aj navonok vystupovať suverénne a bez „predklonov“ voči väčším štátom.

Tabák: O ceste do Bruselu určite vedela aj prezidentka (VIDEO)
Romana Tabák sa do parlamentu dostala cez hnutie Igora Matoviča (OĽaNO), aby ju neskôr po nehlasovaní o vydaní Roberta Fica aj s Katarínou Hatrákovou z klubu vyhodili. S odstupom času však neľutuje ani toto hlasovanie. Neľutuje ani hlasovanie o... Čítať ďalej
03 | 06 | 2023 | Eka Balašková

Voči Šimkovičovej stroho

Martinu Šimkovičovú Andrej Danko nedávno predstavil ako novú posilu SNS. Bývalá poslankyňa NR SR Sme rodina a redaktorka TV Slovan tak doplnila tím známych tvárí v SNS.

„Ani sa nepoznáme,“reagovala na Šimkovičovú Tabák.

Pracovné leto

„Na dovolenku sa určite nechystám, lebo mám malé dieťa, a to sa neoplatí. Budem na Slovensku a budem sa venovať kampani. Hlavne sa teším na hodiny tenisu zadarmo, ktoré som deťom ponúkala aj minulý rok. Napĺňa ma ťahať deti k športu,“povedala mladá mamička. Aktuálne sa venuje informovanosti v oblasti bezpečnosti cestnej premávky.

„Som ako hosť na BECEP (bezpečnosť cestnej premávky) Tour Martina Murcka. Dopravná nehoda mu zničila futbalovú kariéru. Chodíme po školách a deťom púšťame film, aby si dávali pozor. Tiež máme aj diskusiu so študentmi – budúcimi vodičmi, aby si dávali pozor na cestách a robíme takú osvetu,“ vysvetlila Tabák.

Vie svoje

„Ja ako športovkyňa som tiež stratila moju kariéru zo dňa na deň. Rozprávame sa preto aj o tom, že v živote nemôžete všetko dať na jednu kartu. Šport nie je všetko, lebo sa zraníte a zo dňa na deň sa vám zrúti svet,“upozorňuje extenistka.

Nvotovej reč o vstupe do politiky! Vzor Zelenský, vytiahla aj "LEBO FICO"
Dorota Nvotová vstúpila do politiky! Pridala sa k strane Eduarda Hegera, Demokrati a mala reč! Umelci podľa nej vždy mali a majú miesto v politike a poukázaka na ukrajinského prezidenta Zelenského. Nemali by sme podľa Nvotovej zabúdať, že komik... Čítať ďalej
08 | 06 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik