Čína sa chystá na špionáž proti USA
09 | 06 | 2023 I Milan Laca

Čína rozmiestni na Kube tajnú spravodajskú základňu - The Wall Street Journal

Čína má v úmysle vybudaovať tajnú špionážnu základňu na ostrove. Informáciu prináša portál Strana.ua, ktorý sa odvoláva na americký The Wall Street Journal.

"Uši" Pekingu  

Objekt bude komplexom na odpočúvanie. Jeho vzdialenosť od amerického štátu Florida bude len 160 km. Čínskym spravodajským agentúram to umožní zachytiť dáta elektronickej komunikácie na juhovýchode USA, kde sa nachádza mnoho vojenských základní, ako aj kontrolovať pohyb amerických lodí.

POSTRAŠÍME RUSKO! Chystá sa najväčšie letecké cvičenie v histórii NATO
Nemecko sa pripravuje na usporiadanie najväčšieho leteckého nasadenia v histórii NATO – demonštrácie sily s cieľom zapôsobiť na spojencov a potenciálnych protivníkov, ako je Rusko, informuje The Guardian. Na cvičení Air Defender 23, ktoré sa začne... Čítať ďalej
07 | 06 | 2023 | Diana Zaťková

Zaplatia

Podľa novín, Peking zaplatí Kube niekoľko miliárd dolárov za umiestnenie svojej základne, v rámci tejto tajnej dohody. Informáciu potvrdil koordinátor strategickej komunikácie Rady národnej bezpečnosti USA John Kirby.

USA to pozorujú

"Pozorne to sledujeme. Robíme kroky na boj proti tomu a sme presvedčení, že dokážeme splniť všetky naše záväzky, týkajúce sa bezpečnosti doma, v regióne a na celom svete," povedal Kirby. Americkí predstavitelia potvrdzujú, že základňa umožní Číne vykonávať prieskum signálu a monitorovať množstvo komunikácie. Najmä zachytávať e-maily, odpočúvať telefónne hovory a satelitnú rádiovú komunikáciu.

Rusi sa stiahli

Zaujímavosťou je, že svojho času túto stanicu na Kube, v meste Lurdy, postavil Sovietsky zväz. Udialo sa to s cieľom sledovať aktivity USA počas studenej vojny. Prezident Putin ju však uzavrel v roku 2001. Tento krok vtedy v Bielom dome privítali.

Šokujúci rozhovor R. Kennedyho Jr. s miliardárom E. Muskom
Robert Kennedy Jr. v rozhovore s Elonom Muskom potvrdil existenciu amerických biolaboratórií na Ukrajine a hovoril aj o súvise medzi psychfarmakami a streľbou na amerických školách Uchádzač o post prezidenta USA sa v rozhovore s americkým... Čítať ďalej
07 | 06 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme