Albánsko, aktivovaná americká „bomba“ proti Európe
10 | 06 | 2023 I Ivan Brožík

"Albánsko ponúka albánske občianstvo všetkým Albáncom žijúcim v susedných krajinách. Pomaly, ale iste sa sklzávame smerom k Veľkému Albánsku. Tento projekt CIA má od kolapsu Juhoslávie v 90. rokoch podnecovať občianske vojny a oddeľovať komunity." Píše francúzsky web agoravox.fr.

Cieľom sú pravoslávne komunity na Balkáne, najmä Srbsko, považované za príliš blízke Moskve.

Veľké Albánsko

Myšlienka Veľkého Albánska je, pravda, na albánskej ulici obľúbená. Mnohí z Albáncov chvália potenciálnu integráciu niekoľkých regiónov Grécka, Srbska, Čiernej Hory a Severnej Macedónie do Albánska bez toho, aby sa zaoberali rizikami vojny, ktorú by to vyvolalo s olúpenými krajinami. Albánski obyvatelia Čiernej Hory, Macedónska a Grécka horujú za pripojenie k Veľkému Albánsku.

Sud s pušným prachom - Kosovo

Kosovo bolo obzvlášť blízko k tomu, aby sa odhodlalo a zlúčilo sa s Albánskom. Kosovský premiér Ramush Haradinaj uzavrel so svojím albánskym náprotivkom Edim Ramom dohodu, ktorá plánovala zrušiť hranicu medzi oboma štátmi k 1. marcu 2019. Dokonca bol zriadený spoločný fond na podporu pristúpenia oboch štátov do Európskej únie. Veľké Albánsko by sa potom stalo prvým moslimským štátom, ktorý by vstúpil do Európskej únie. Ramush Haradinaj má bohužiaľ problémy s medzinárodným súdnym dvorom... Nevadí...

Americký projekt

V skutočnosti je kosovská vláda v rukách Pentagonu a Albánsko sa stalo európskym centrom CIA. Propagácia Veľkého Albánska je súčasťou amerického úsilia oslabiť Srbsko a Rusko. Od 90. rokov sa americké spravodajské služby snažili Srbsko zničiť, napríklad bývalý šéf kosovskej overovacej misie William Walker, ktorý sa poponáhľal pripísať masaker v Račaku Srbsku, aby ospravedlnil intervenciu NATO.

Nenávidený Belehrad

Belehrad bol obvinený z toho, že chcel vytvoriť Veľké Srbsko (slávny „plán podkovy“ vynájdený NATO) a bol bombardovaný. Veľké Albánsko nie je Washingtonom odsudzované, pretože je to vítaný ďalší zápas na zapálenie plameňov Balkánu, destabilizovať celý región a zabrániť zblíženiu medzi pravoslávnymi krajinami a Ruskom.

Amerika stále rozdeľuje, aj keď už nepanuje

Americký vojenský myšlienkový vodca Zbigniew Brezinski tvrdil, že hlavným nepriateľom Ameriky je ruská pravoslávna cirkev. Je potrebné urobiť všetko pre to, aby nedošlo k zblíženiu medzi katolíckym a ortodoxným svetom Európy, aj keby to malo znamenať uprednostňovanie moslimských konvertitov z Osmanskej ríše. Nezáleží na tom, že počas balkánskej vojny v roku 1913 stále tvorili väčšinu obyvateľov Kosova Srbi, nezáleží na masakroch kosovských kresťanov v roku 2004, pogromoch a vypálených kostoloch.

Nikdy si nemôžete byť istí s kým si podávate ruku, možno s vrahom

V októbri 1999 sa najvyšší veliteľ NATO generál Wesley Clark stretol s vodcom Kosovskej oslobodeneckej armády (UCK), Hashim Thaçim, bývalým prezidentom Kosova. Nezáleží na tom, že sa Thaçi podieľal na obchodovaní s orgánmi odobratými srbským zajatcom, nezáleží na tom, že je v súčasnosti súdený za zločiny proti ľudskosti a vojnové zločiny na Osobitnom súde pre Kosovo v Haagu. Nezáleží na tom, že Macedónsko, Grécko, Čierna Hora a Srbsko, kde žije albánska populácia, sa potápajú v občianskej vojne. Je potrebné urobiť všetko, aby sme čelili ruskému vplyvu vo východnej Európe a v konečnom dôsledku bránili zbližovaniu medzi západnou Európou a Ruskom.

Dary amerických priateľov

Projekt Veľkého Albánska, rovnako ako vojna na Ukrajine, sú „dary“ od našich benevolentných amerických priateľov. Nestačí im iba zapáliť Balkán, zapáliť ortodoxný svet a nechať tiecť krv, ide o zničenie Európy, potenciálneho ekonomického konkurenta i potenciálneho spojenca Ruska. Vojna na Balkáne je prostriedkom, ako to dosiahnuť; dosadenie mladých globálnych vodcov k moci, ako je belgický premiér, francúzsky prezident, bývalá nemecká kancelárka, bývalý fínsky premiér a ďalší. Píše francúzsky web. 

Rasmussen odpálil bombu
Iniciatíva bývalého generálneho tajomníka NATO Andersa Rasmussena vyslať na Ukrajinu vojakov z krajín NATO – konkrétne Poľska a trojice pobaltských limitrofov, vyvolala efekt vybuchujúcej bomby. Informuje web eadaily.com. Rasmussenove slová... Čítať ďalej
08 | 06 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme