Ako besní psi
08 | 06 | 2023 I Ivan Brožík
Besný pes je chorý pes. Besný pes má penu na tlame, napáda vôkol seba všetko a každého, lebo všetko a každého považuje za svoje ohrozenie. Postupne mu odchádza mozok. Je mi ho veľmi lúto. Besných politikov a mainstreamu nie. A márne čakám na ospravedlnenie od nich, že hoci oni sami šírili hoaxy a dezinformácie (a šíria naďalej), tak ja som konšpirátor.

Karikatúry majú jednu obrovskú výhodu. Aj tá na titulnej fotke. Stačí jeden pohľad a vieme, o čo ide, možno aj v expresívnej forme, ale je to v živote tak, ako na kresbe. Karikatúra je úmyselne skreslené a prehnané zobrazenie osoby alebo javu. Karikatúra je aj to, čo nám tu posledné tri roky predvádza ešte donedávna koaličná politika, jej protagonisti, hlava štátu a hlavný mediálny prúd. ide o karikovanie demokracie.

Kto sa ospravedlní?

"Výbuch na plynovode Nordstream!" "Sabotáž Rusov". Zneli veľkohubé vyhlásenia karikatúr politikov a médií, ich "novinárov a moderátorov" v nich krátko po udalosti. Ja som vtedy napísal oponentúru - prečo by vyhodenie Nord Streamu malo byť v záujme Rusov. Ja som však konšpirátor a oni sú "pravda". Oni nemajú hanbu, dnes sa predháňajú v informovaní o tom, že plynovod vyhodili do vzduchu Ukrajinci. Pre nich nie je problém urobiť bez začerveňania sa z čierneho biele a naopak. Na Slovensku sa to volá síce pejoratívne, ale trefne - "srať si do huby". Alebo z nej, v prípade veľkohubých vyhlásení bez štipky reálneho základu. A každý, kto to odmieta,  je konšpirátor, dezolát, hoaxer. Že im nie je hanba! Oni sú "demokrati". Lživé prasce sú a nie demokrati!

Čo bude tak o pol roka s Kachovkou?

Prezidentka pár hodín po explózii priehradnej hrádze odsúdila "ruský terorizmus". Médiá hlavného prúdu dtto. Nikto z nich si nedal aspoň trošku práce nad zamyslením sa Cui bono? Ide o latinskú frázu, znamenajúcu takmer doslova v čí prospech. Alebo, komu na prospech? Pravda, nemôžem kritizovať niekoho, že sa nezamýšľa, ak nemá čím. Ale predsa len, Rusi by boli fakt idioti, ak by si sami zlikvidovali obranný val na brehu Dnepra, ktorý budovali najmenej pol roka. Práve v čase keď sa Zelenskyj rozdrapuje o nejakej protiofenzíve, ktorej stále niet.

Iba idiot verí tejto propagande

Rusi by boli zvery, keby si zaplavili obyvateľov, o ktorých bojujú hádam už od roku 2014 s cieľom zachrániť ich od... No, to tu nesmiem napísať, lebo by som mohol spáchať v rámci slovenskej "demokracie" trestný čin. Tak si to doplňte v duchu prosím. Nnaopak, komu pomôže, v čí prospech je likvidácia obranných valov nepriateľa na začiatku ofenzívy? Kto má záujem na tom, aby zostal Krym a produkčné oblasti, na ktoré si nárokuje Rusko bez vody? Logika, v ktorej by mal mať jasno aj idiot. Nieto ešte hlava štátu a najmúdrejšie médiá na svete.

A tak čakám, že sa raz ospravedlnia

Za lži, ktoré nám aj s pomocou Matovičovej a prezidentkinej polície (jej "boja proti hoaxom") vnucovali ako pravdu, za urážky, nadávky a označenia vyvrheľov demokracie. Postavte si rad za radom ich tvrdenia od éry Covidu a námietky proti nim. Čo sa časom javí ako hoax a z čoho napokon vyrastá pravda? Tri roky bezprecedentnej mocenskej primitívnej a priehľadnej ideologickej šikany zo strany štátu a jemu poplatných médií. Tri roky karikatúry demokracie. Tri roky besných psov.

P.S.

„Zvieratá sú čudné. Psy na teba vzhliadajú zdola. Mačky na teba pozerajú zvrchu. Len prasa sa na teba díva ako na plniča svojho válovu.“ —  Winston Churchill.

Evolúcia Demokratov - od konzervatívcov k ..., no, k Dorote
K Dorote a nielen k nej. Myslel som si, že absolútny svojrázny ženský „fenomén“ v slovenskej politike doviedla do totálnej „dokonalosti“ Mária Kolíková a Veronika Remišová. Mýlil som sa. To tu ešte nebola Dorota Nvotová. Maršál Naď dostal tvrdý... Čítať ďalej
07 | 06 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik