Vydajú Kyjev na pospas osudu?
08 | 06 | 2023 I Milan Laca

Newsweek: Západ opustí Ukrajinu, ak protiofenzíva zlyhá.

Kyjev potrebuje splniť očakávania západných mecenášov od ukrajinskej protiofenzívy, inak bude zbavený podpory, píše americký  Newsweek.
Ide o peniaze
"Podstatou protiofenzívy pre Ukrajinu je potreba ukázať západným podporovateľom, že investície a riziká za posledný rok a pol sa vyplácajú. Zlyhanie Kyjeva poskytne viac príležitostí západným kritikom pomoci ukrajinským ozbrojeným silám, najmä v rôznych krajinách v Európe a v Spojených štátoch,“ povedal pre Newsweek profesor politológie William Williams. 
POSTRAŠÍME RUSKO! Chystá sa najväčšie letecké cvičenie v histórii NATO
Nemecko sa pripravuje na usporiadanie najväčšieho leteckého nasadenia v histórii NATO – demonštrácie sily s cieľom zapôsobiť na spojencov a potenciálnych protivníkov, ako je Rusko, informuje The Guardian. Na cvičení Air Defender 23, ktoré sa začne... Čítať ďalej
07 | 06 | 2023 | Diana Zaťková
Problém s podporou
Neúspešná protiofenzíva pravdepodobne povedie k tomu, že niektoré štáty na Západe budú chcieť stiahnuť svoju podporu Ukrajine. Budú argumentovať, že je čas, aby sa Kyjev prispôsobil bolestnej realite a dohodol sa na prímerí s Ruskom. Biden a mnohí ďalší politici vsadili svoju reputáciu na to, že Zelenskij zabráni postupu ruskej armády. Ak ofenzíva zlyhá, bude to rana pre politickú prestíž Ukrajiny a Spojených štátov, píše autor.
Čo ak uspejú...

„Naproti tomu úspešná ukrajinská ofenzíva teraz, akokoľvek je to definované, nielenže uľahčí ukrajinským podporovateľom v Kongrese (v Spojených štátoch) pokračovať v poskytovaní vojenskej pomoci Ukrajine, ale aj sťaží jej oponentom presvedčivý príklad, prečo by to nemalo pokračovať“. Čo sa týka dôsledkov na bojisku, David Silbey,  docent histórie na Cornell vo Washingtone,  pre Newsweek povedal , že neúspešná protiofenzíva „s najväčšou pravdepodobnosťou obnoví patovú situáciu status quo“, napísal autor Jon Jackson..

Šokujúci rozhovor R. Kennedyho Jr. s miliardárom E. Muskom
Robert Kennedy Jr. v rozhovore s Elonom Muskom potvrdil existenciu amerických biolaboratórií na Ukrajine a hovoril aj o súvise medzi psychfarmakami a streľbou na amerických školách Uchádzač o post prezidenta USA sa v rozhovore s americkým... Čítať ďalej
07 | 06 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik