Šéf Súdnej rady dostane nové auto! Načo mu je?
07 | 06 | 2023 I Ivan Mihale/tasr

Šéf Súdnej rady Ján Mazák dostane nové auto za 86 tis eur! Načo mu je ekologické auto keď býva v Luxembursku a chodí len z letiska do centra? Môže to byť za poslušnosť a servilnosť? Prečo radšej nezmodernizujú a nezdigitalizujú Súdnu radu?

Vláda v stredu odsúhlasila zmenu účelu použitia časti kapitálových výdavkov Kancelárie Súdnej rady SR z roku 2021. Prostriedky majú byť použité na obstaranie ekologického osobného automobilu pre predsedu Súdnej rady SR. Výdavkový limit je vo výške 86.400 eur vrátane DPH.

"Vzhľadom na vek a amortizáciu motorového vozidla (rok výroby 2016), ako aj z dôvodu zabezpečenia bezpečnosti a ochrany ústavného činiteľa je nevyhnutné obstarať nový osobný automobil pre predsedu Súdnej rady SR," zdôvodnila Kancelária Súdnej rady SR potrebu zmeny účelu použitia kapitálových výdavkov.

Chceli na iné, ale predsa len je niečo dôležitejšie

Pôvodne boli tieto kapitálové výdavky určené na obstaranie softvéru a na rekonštrukciu a modernizáciu komunikačnej infraštruktúry. "Vzhľadom k tomu, že z časového a vecného hľadiska, ako aj z dôvodu náročného procesu verejného obstarávania nebude možné tieto prostriedky v plnom rozsahu použiť na pôvodne stanovený účel do konca roku 2023," dodala Kancelária Súdnej rady SR.

OSTRÝ NÁZOR sudkyne Krajského súdu v Bratislave: Vrtieť psom. Alebo ohýbanie reality!
Podstatou vrtenia psom je ohýbanie reality. Ide už o všeobecne používaný výraz, ktorého podstatou je odvádzanie pozornosti od niektorých tém. Keď sa stane nejaký „problém“, od ktorého je potrebné odviesť pozornosť, musí sa vyvolať nejaký iný a... Čítať ďalej
26 | 04 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme