Putin sa ostro vyjadril ku Kachovskej priehrade
07 | 06 | 2023 I Ivan Mihale

Ruský prezident Vladimir Putin označil zničenie vodnej elektrárne Kakhovskaja za barbarskú akciu Kyjeva

Kyjevský režim naďalej vsádza na eskaláciu, čo potvrdzuje barbarský výbuch vodnej elektrárne Kachovka deň predtým, povedal ruský prezident Vladimir Putin počas telefonického rozhovoru so svojím tureckým náprotivkom Recepom Tayyipom Erdoganom.

"Kyjevské úrady na návrh západných kurátorov nebezpečne vsádzajú na eskaláciu nepriateľstva, páchajú vojnové zločiny, otvorene používajú teroristické metódy, organizujú sabotáže. Dobrým príkladom je barbarská akcia na zničenie vodnej priehrady Kachovka, čo viedlo k rozsiahlej environmentálnej a humanitárnej katastrofe,“ zdôraznil prezident Putin.

Rusko v tom má jasno

Podľa ruských zdrojov, v  utorok večer viedlo ostreľovanie ozbrojených síl Ukrajiny k zničeniu hornej časti vodnej elektrárne Kakhovskaja. Úder pravdepodobne zasadil Alder MLRS. Začalo sa neregulované vypúšťanie vody, úrady začali evakuovať obyvateľstvo zo zaplavených oblastí.

Minister obrany Sergej Šojgu uviedol, že kyjevský režim vyhodil do vzduchu vodnú elektráreň Kakhovskaja, ktorá oslabila jej pozície v Chersonskom smere a presunula odtiaľ vojakov do útočnej oblasti.

Vyšetrovací výbor Ruska začal trestné konanie vo veci útoku.

TRHLINY: Kachovka aj Nord Stream. Ukrajina nebude rada! (FOTO)
Dva katastrofálne výbuchy zasiahli do života sveta počas ukrajinskej vojny. Vlani v septembri trhliny spôsobené výbušninou zničili plynovod Nord Stream pod Baltským morom a tento utorok ráno sa pretrhla hrádza Kachovskej priehrady, čo viedlo k... Čítať ďalej
07 | 06 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik