Pápež František sa vracia do nemocnice
07 | 06 | 2023 I Diana Zaťková

Pápeža Františka v stredu ráno opäť hospitalizovali pre incíznu prietrž a v ten istý deň podstúpi aj veľkú operáciu v celkovej anestézii, oznámil Vatikán.

Pontifika čaká operácia v celkovej anestézii

Matteo Bruni, riaditeľ Tlačového oddelenia Svätej stolice, v stredu v komunikácii s novinármi uviedol, že 86-ročného pápeža po jeho týždennej generálnej audiencii previezli priamo do rímskej univerzitnej nemocnice Gemelli, kde v skorých popoludňajších hodinách podstúpi „chirurgickú operáciu laparotómie a plastickej chirurgie brušnej steny s protézami v celkovej anestézii“, informuje Breitbart.

Operácia sa stala nevyhnutnou „kvôli uväznenej incíznej hernii, ktorá spôsobuje opakujúce sa, bolestivé a zhoršujúce sa subokluzívne syndrómy,“ povedal Bruni.

Podľa hovorcu Vatikánu bude pápežov pobyt v nemocnici trvať „niekoľko dní“, aby sa umožnila pooperačná liečba a „plné funkčné zotavenie“.

Pápež: "Na vojnu si nikdy nesmieme zvyknúť"
S ohľadom na krvavé boje v Sudáne a ruskú vojnu na Ukrajine pápež František vyzval ľudí, aby si nezvykali na konflikty a násilie. „Prosím, nezvykajme si na konflikty a násilie. Nezvykajme si na vojnu,“ povedala podľa webu orf.at hlava katolíckej... Čítať ďalej
21 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

"Stále žijem!"

V júli 2021 Francis podstúpil operáciu čreva kvôli divertikulárnej stenóze a odstránili mu 13 palcov hrubého čreva. Aj pri tej príležitosti bol pápež uvedený do celkovej anestézie za účasti tímu desiatich lekárov a odborníkov.

V tom čase Luis Badilla, redaktor polooficiálneho vatikánskeho portálu Il Sismografovaroval, že pápež „už nikdy nebude ako predtým“.

Badilla napísal významný detail, ktorý mnohí „podceňujú, ignorujú alebo manipulujú“, konkrétne - „choroba, ktorá postihla pápeža Františka, je ťažká a degeneratívna“ a „môže byť aj chronická“.

Pápež František, foto: TASR

Koncom marca strávil Francis tri dni v Gemelli po tom, čo sa sťažoval na ťažkosti s dýchaním a bolesti na hrudi. Bol liečený na „infekciu dýchacích ciest“ intravenóznymi antibiotikami. Pri odchode z nemocnice žartoval s novinármi a povedal: "Stále žijem!"

Vo februári František oslávil svoje desiate výročie ako pápež s protichodnými ohlasmi. V roku 2013 bol zvolený za prvého pontifika z Latinskej Ameriky a prvého z jezuitského rádu, ktorý založil svätý Ignác Loyola.

POLITICO VARUJE: Pozor Ukrajina! Prichádza Uhorsko-Rakúska ríša
Bruselský denník POLITICO bije na poplach! Podľa neho by sa mala mať Ukrajina na pozore, lebo proruskí politici v duchu maďarského Viktora Orbána sú na vzostupe v Rakúsku aj na Slovensku. Ďalší nepohodlný politik pre EÚ na obzore Rakúsky politik... Čítať ďalej
06 | 06 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik