Milan Uhrík: Vedenie RTVS bude vymenené! (VIDEO)
07 | 06 | 2023 I Diana Zaťková

Republika si v stredu na tlačovej konferencii na tému Kultúrne a mediálne prostredie na Slovensku podala väčšinu elektronických médií. Podľa hnutia totiž vôbec nedodržiavajú kľúčovú zásadu. A tou je názorová pluralita.

Mediálne prostredie na Slovensku je značne zdeformované

"Blížia sa voľby, politická situácia sa exponuje, ale napriek tomu máme pocit, že mnohé médiá neprinášajú objektívne informácie," konštatoval líder Republiky a europoslanec Milan Uhrík. "Nie je to iba náš pocit, sú to výsledky analýz. Tie potvrdzujú, že mediálne prostredie na Slovensku je značne zdeformované a veľmi neobjektívne," pokračoval.

Väčšina veľkých elektronických médií podľa Uhríka vôbec nedodržiava kľúčovú zásadu. A tou je názorová pluralita.

Médiá katastrofálne zlyhávajú

Opozičný líder je presvedčený, že úlohou novinárov má byť kontrolovanie práce politikov, a potom objektívne informovať o tom, čo sa deje vo svete alebo na politickej scéne. "Žiaľ, veľká časť médií na Slovensku v tomto poslaní katastrofálne zlyháva a informujú subjektívne, tendenčne alebo podľa nejakého politického podfarbenia," tvrdí Uhrík. 

Aké kroky hodlá Republika podniknúť sa dozviete v priloženom videu.

Igor Matovič je poriadne nervózny z Roberta Fica
Ako dopadnú voľby, veští na sociálnej sieti expremiér a exminister financií Igor Matovič, predseda hnutia OĽaNO, ktorý zdá sa, poriadne znervóznel z Roberta Fica. Matovič tvrdí, že Slovensko sa rúti do pekla a opäť vyťahuje rétoriku spred volieb v... Čítať ďalej
07 | 06 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik