Na Slovensku norma, podľa írskej političky však škandál
08 | 06 | 2023 I Ivan Brožík

Web srspol.sk uverejnil zaujímavý text - skôr pripomienku exministra vnútra Vladimíra Palka. Prevzal ju z webu  standard.sk. To, čo je pre našich politikov pri moci úplne bežná prax a to, čo sa stáva "argumentom" všetkých ukrohujerov, je podľa autora považované nielen v Írsku, ale v každej normálnej civilizácii jednoducho za nemysliteľný škandál.

Takže, stalo sa, že europoslanec Poľska a bývalý premiér Marek Belka podlo osočil írsku kolegyňu, že vraj zobrala peniaze od Putina. Iba preto, že má na spôsob riešenia konfliktu iný názor, ako on.

Viac podľa citovaných zdrojov už sám Vladimír Palko

"V Európskom parlamente (EP) sa nedávno odohral zaujímavý konflikt medzi dvomi europoslancami. Bola to írska poslankyňa Clare Dalyová a poľský poslanec Marek Belka. V konflikte sa zračia typické neduhy politiky ako takej, napríklad neschopnosť pozrieť sa sám na seba, údery pod pás a trávenie studní. A konflikt je nesmierne charakteristický pre dnešnú dobu." Pripomína Vladimír Palko.

Írska ľavičiarka

"Clare Dalyová bola kedysi labouristka, teraz je členka írskej silne ľavicovej strany Independents 4 Change, ktorá je v Európskom parlamente súčasťou klubu ľavica v Európskom parlamente (GUE/NGL)" Vysvetľuje exminister vnútra a pokračuje - "je to to najľavicovejšie, čo v EP existuje. V podstate takí polokomunisti, veď súčasťou GUE/NGL sú aj českí,  portugalskí aj iní komunisti."

"Zločin" Dalayovej

"Clare Dalyová v minulosti opakovane odsúdila ruskú inváziu na Ukrajinu a povedala, že zodpovednosť za ňu nesie Putin. Zároveň však vojnu na Ukrajine označuje za zástupnú vojnu rozdúchanú americkým vojensko-priemyselným komplexom." Znie doslovná citácia autora, Vladimíra Palka.

Všade sa roja Putinovi agenti

"Poľský europoslanec Marek Belka odhalil jedného ďalšieho agenta práve v kolegyni Dalyovej."

Koľko ste vzali od Putina, pýta sa Belka poslankyne Dalyovej

"Clare Dalyová v Európskom parlamente kritizovala zákon, ktorý pripravila poľská vláda a bol už schválený parlamentom. Je to zákon o „Komisii na preskúmanie vplyvu Ruska na vnútornú bezpečnosť Poľskej republiky v rokoch 2007 – 2022“." Vysvetľuje Palko.

Na írsku poslankyňu zareagoval poľský europoslanec Marek Belka. „Koľko ste dostali od Putina?“ spýtal sa jej. Írska poslankyňa žiadala predsedajúceho schôdze, aby zasiahol: „Vážený pán predsedajúci, prepáčte, ale tento kolega sa ma práve spýtal, koľko peňazí dostávam od Putina, čo považujem za veľmi neprijateľné a poburujúce a bola by som rada, keby bola táto poznámka stiahnutá. Naznačuje to úplatkárstvo a korupciu, ktorých som sa nikdy nedopustila.“Cituje Dalayovú Palko.

____________________________

Redakcia HD dodáva, že takýto "argument", ako použil Poliak Belka, je na Slovensku "vďaka" našim politikom pri moci, hlave štátu a mainstremu voči každému názorovému oponentovi doslova diskusnou normou. Aj v tomto je Slovensko choré, zrelé na okamžitú civilizačnú resuscitáciu.

Priorita Slovenska podľa Zuzany Čaputovej je známa
Prioritou Slovenska je vytvorenie mechanizmu, ktorý zabezpečí posilnenie protivzdušnej obrany východného krídla NATO. Uviedla to v utorok prezidentka SR Zuzana Čaputová na samite Bukureštskej deviatky (B9) v Bratislave, informuje TASR. Prezidentka... Čítať ďalej
06 | 06 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme