Ficov otvorený list Stoltenbergovi, ktorý je na Slovensku
06 | 06 | 2023 I Ivan Brožík

Otvorený list generálnemu tajomníkovi NATO p. Jensovi Stoltenbergovi pri príležitosti jeho návštevy Slovenskej republiky 6. júna 2023. Napísal ho Robert Fico a redakcia HD ho uverejňuje v plnom znení bez redakčného zásahu.

Vážený pán generálny tajomník NATO, milý Jens,

dovolím si toto oslovenie, pretože sme sa ako premiéri a predsedovia ľavicových strán stretli opakovane.

Jens, vitaj dnes na Slovensku, ktoré sa doslova zmieta v kríze demokracie, právneho a sociálneho štátu. Je veľmi pravdepodobné, že oficiálne slovenské miesta urobia všetko preto, aby sa tento otvorený list k Tebe nikdy nedostal. To mi však ako predsedovi najsilnejšej opozičnej parlamentnej strany na Slovensku nemôže zabrániť, aby som Ťa ako generálneho tajomníka NATO požiadal o zrušenie verejnej súťaže, ktorú NATO vyhlásilo na kampaň určenú pre Slovensko s názvom „Why Ukraine Matters“ (RFP 2023-60745).

Táto NATO kampaň je plánovaná na leto 2023 a plne zapadá do volebnej kampane pre predčasné parlamentné voľby konajúce sa 30. septembra 2023. NATO v príslušných dokumentoch výslovne odmieta použitie svojej značky na túto kampaň a žiada orientovať kampaň na ľudí v konkrétnych vekových kategóriách mimo hlavného mesta Bratislavy, ktorí majú iný názor na vojenskú pomoc Ukrajine ako má prezidentka SR, jej dočasná vláda a zdevastovaná vládna koalícia. Aj posledný politický laik chápe, že ide o kampaň NATO proti opozícii.

Milý Jens, ide o bezprecedentný zásah NATO do predvolebnej kampane v suverénnej krajine. Kampaň je opozíciou vnímaná ako prekročenie všetkých červených čiar s devastačnými účinkami pre obraz NATO na Slovensku, ktorý bol v ostatných troch rokoch vážne poškodený. Za týchto okolností je zrušenie tejto kampane, resp. jej preloženie po konaní parlamentných volieb jediným solídnym riešením zodpovedajúcim duchu demokracie a úcty k samostatnému suverénnemu štátu, ktorý chceme aj naďalej na Slovensku budovať.

S úctou
Robert Fico
predseda SMERU - SSD 

Fico: Slovensko je V OHROZENÍ!
"SLOVENSKO POTREBUJE KRÍZOVÝ MANAŽMENT NA ZÁCHRANU MILIÁRD Z EÚ FONDOV A NIE BOJ PROTI HOAXOM" úplne jasne a zrozumiteľne charakterizuje priority nášho štátu Robert fico. "Nebudeme akceptovať, že všetci zodpovední Sulík, Kollár, Remišová či Heger... Čítať ďalej
06 | 06 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik