Argumenty primitívov
06 | 06 | 2023 I Ivan Brožík

Putinov agent“, „koľko ste zobrali od Putina“, „Rusko vás dobre platí“ a podobné exkrementy prázdnych dutín lebečných zo strany slovenských politikov, ale aj novinárov hlavného prúdu, moderátoriek zacyklovaných v slove konšpirácia a dezinformátor a moderátorov, ktorým „ako keby Rusi vykradli štúdio“. To je spoločenská norma správania sa „inteligentov“ na Slovensku voči názorovej opozícii.

Samozrejme, najviac to vypovedá o „inteligenčných“ kvalitách ich samých. Ale, na druhej strane, nikto nemá právo neustále nonstop do slušných ľudí s inými, oveľa vyššími nárokmi na civilizovanosť, hustiť tieto výlučky nonstop a do nekonečna.

Krátky návrat do nedele

Už zo zotrvačnosti a profesionálnej „deformovanosti“ si púšťam známu diskusnú predpoludňajšiu  vraj spravodajskú reláciu v známej vraj spravodajskej televízii. Moderátor ju začína akože vtipom o tom, že "to tu vyzerá, ako keby nás Rusi vykradli“, čo následne vysvetľuje tým, že televízia sa sťahuje a potom s vypučenými očami ako kapor, keď je z vane dlhšie von, číta z čítačky svoju nedeľnú ideologickú kázeň. Prítomní sú povinní vypočuť si ju tiež. Takže hanobenie národa – nateraz stále bez reakcie prokuratúry a rady pre vysielanie a politikov a vlastne koho ešte. Dokonca, nielen bez reakcie, ale zjavne aj bez povšimnutia. Ozaj, nezačína sa teraz niekedy súd proti Štefanovi Harabinovi? Aha, on „je“ Putinov agent, proti nemu sa môže. A neurážal tých rabovačných „Rusov“, ale povedal čosi na adresu kohosi iného a to sa zas nesmie. To už je naozaj hanobenie národa. Lebo niektoré národy hanobiť smiete, ba dokonca sa to patrí, ale iné ani za svet. Primitívna tupá „angažovanosť“, nič iné. Zrkadlo „moderátora“ v plnej paráde. Invenčný poplatný suterén smutnej doby v novinárčine.

Írska europoslankyňa v šoku

A stačilo na ten šok to, aby sa jej nejaký civilizačný troglodyt tamtiež spýtal, „koľko jej platí Putin“, keďže má iné názory, ako by si predstavoval on, že ona má a smie mať. Dodám, že troglodyt je civilizačne iba o polschod vyššie ako šimpanz. A to teda bohviečo na prahu tretieho tisícročia nie je. najmä medzi europoslancami. „Argumenty“ typu „koĺko ti platia“, „Putinov agent“, tie tu však boli vždy a smú sa, sú tak „in“. To napríklad Sorosov agent, to sa nesmie, za to je zas trestné konanie a súd. Veď máme demokraciu, nie? Ťažký primitivizmus sa vznáša nad bytím v našom štáte. A je módny práve tak, ako kedysi džínsy z Tuzexu. „Kto sa nespráva ako primitív, ako keby ani nebol“, schádza mi na um slogan istej komerčnej televíznej relácie, pravda, mierne upravený. Táto civilizačnmá debilita je natoľko trápna, že sa za ňu hanbia viac tí, ktorí ju počujú, ako tí, ktorí by sa mali, teda, ktorí ju vyslovujú.

Úradne šírený primitivizmus

Primitív je obmedzený, nekultúrny, zaostalý, nevzdelaný človek. Doslova žasnem, koľkí okolo nás túžia v týchto ponurých časoch zaradiť sa do tejto bubliny a robia doslova všetko preto, aby boli považovaní „za dobrých“. Preto vyzerajú, hovoria a správajú sa ako primitívovia. „Génius, na rozdiel od primitívov, korení v drsnej bezprostrednosti morálneho cítenia.“ Autorom výroku je Rus Boris Leonidovič Pasternak. Jaj, pardon, ten je Rus, ten, ktorý moderátorovi vykradol štúdio, takže poďme inam. „Sexuálna rozkoš dosahuje u primitíva dvojnásobnú intenzitu, u intelektuála polovičnú.“ To bude asi dôvod takého správania, bez sexu ni krok bez ohľadu na orientáciu, mimochodom, teória pochádza od Havelocka Henryho Ellisa, britského lekára, spisovateľa a sociálneho reformátora.

Argumentácia blbcov sa ma nijak osobne nedotýka

Voči blbcom som už dlhé roky doslova teflónový. Celý život som sa snažil učiť sa od múdrejších a už naozaj nemám čas strácať čas hlupákmi. Mimochodom, za tento text som od Putina vzal tri dvacky. A som agent KGB číslo 25 763! 

P.S.

„Primitív vidí svojho najhoršieho nepriateľa v rozume.“ — Lion Feuchtwanger. Bože, prosím, navráť rozum aj na Slovensko! Aspoň závan, daj nám nádej!