VANDALI TO NEBOLI! Cintorín v Ružomberku zdemolovala skupina medveďov
05 | 06 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Výskyt viacerých medveďov v týchto dňoch zaznamenali v areáli a okolí ružomberského mestského cintorína. V nedeľu (4. 6.) na miesto privolali Zásahový tím pre medveďa hnedého, ten bude v pondelok večer v práci pokračovať.

V lokalite bude intenzívnejšie hliadkovať aj mestská polícia (MsP). Informoval o tom ružomberský primátor Ľubomír Kubáň. Zároveň požiadal verejnosť, aby obmedzila návštevu cintorína v Ružomberku vo večerných a skorých ranných hodinách.

Na cintoríne minulý týždeň našli porozbíjané svietniky, porozhadzované kvety a poničené dekorácie. "Mestská polícia na mieste posilnila hliadky, keďže prvotný odhad bol, že ide o činnosť vandalov. Po nedeli je však jasné, že za neporiadkom na cintoríne stoja viaceré medvede, ktorých výskyt sme zaznamenali v areáli a okolí cintorína," uviedol hovorca ružomberského primátora Vladimír Miškovčík. Ubezpečil, že kompetentní situáciu riešia.

Hovorca dodal, že medvede lákajú na hroby sviece. "Žiadame preto návštevníkov cintorína, aby ich do odvolania nepoužívali," podotkol.

Mestský cintorín, ktorý bol doteraz prístupný nepretržite, bude vo večerných hodinách od 19.00 h do 8.00 h uzatvorený.

Praha prispela Banskej Štiavnici sumou takmer 165 tisíc eur (FOTOGALÉRIA)
Mesto Praha prispelo na obnovu požiarom zničených objektov v Banskej Štiavnici sumou takmer 164.745 eur. Informuje o tom banskoštiavnická samospráva na sociálnej sieti. "Na transparentný účet mesta Banská Štiavnica, ktorý bol zriadený s cieľom... Čítať ďalej
05 | 06 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik