Modrí, Most-Híd: Ficova politika je bezpečnostná hrozba pre Slovensko!
05 | 06 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Mimoparlamentná strana Modrí, Most-Híd považuje politiku predsedu opozičného Smeru-SD Roberta Fica za bezpečnostnú hrozbu pre Slovensko. Poukázala na Ficovu kritiku Severoatlantickej aliancie (NATO) a vojenskej pomoci Ukrajine. Vyplýva to z vyjadrení Mikuláša Dzurindu, Lászlóa Sólymosa a Ľuboša Schwarzbachera na pondelkovej tlačovej konferencii.

Gorila prehovorila

Fico sa podľa Dzurindu správa v rozpore s bezpečnostnými záujmami štátu, ktorého bol premiérom. Zdôraznil, že NATO je jedinou zárukou bezpečnosti SR. "To, čo Fico nazýva mierom, je v skutočnosti porážka Ukrajiny," podotkol Dzurinda.

Sólymos kritizoval otváranie tém, ktoré zbytočne rozdeľujú spoločnosť. Poukázal na populistickú politiku zneužívajúcu pandémiu nového koronavírusu a v súčasnosti aj vojnu na Ukrajine. "Šírením dezinformácií môžu docieliť to, že sa Slovensko odkloní od aktuálneho zahraničnopolitického smerovania a vedome vytvárajú napätie a nenávisť v spoločnosti," zdôraznil Sólymos.

Macko sa opäť oháňa dezinformáciami

V pondelok reagoval na Ficove vyjadrenia aj predseda strany Občianski demokrati Slovenska Pavel Macko. Tvrdil, že Fico chce pomocou šírenia dezinformácií spochybniť demokratické voľby a podkopať demokraciu. Minulotýždňové tlačové konferencie Smeru-SD boli podľa neho plné krivých obvinení a výmyslov.

"Je to až neuveriteľné, ako sa Robert Fico a strana Smer snaží vystrašiť občanov Slovenska s cieľom vyvolávať nenávisť voči predstaviteľom štátu a tretiemu sektoru," uviedol Macko. Zdôraznil, že dezinformácie predstavujú nebezpečenstvo pre spoločnosť a ľudia pre ne odmietajú elementárne hygienicko-bezpečnostné opatrenia, strácajú dôveru vo verejné inštitúcie alebo demokratický systém.

Pavel Macko, screenshot/TV Markíza

Smer-SD cez víkend hovoril okrem iného o mediálnej kampani, ktorú má na Slovensku organizovať NATO a jej cieľom je podľa Fica zvýšenie počtu Slovákov, ktorí podporujú NATO a vojenskú pomoc Ukrajine. Vojenská pomoc Ukrajine podľa šéfa Smeru-SD spôsobuje ďalšie nešťastie a treba pristúpiť k mierovým rokovaniam. Zároveň však podotkol, že Smer-SD rešpektuje členstvo SR v NATO i EÚ.

Blanár si podal progresívcov: ZBROJENIE namiesto PLÁNU OBNOVY! (VIDEO)
Progresívne Slovensko nielenže nehovorí pravdu, ale sa ju snaží aj prekrúcať. Hoci modernejšie sa to nazýva šírenie hoaxov a dezinformácií. Skonštatoval to na sociálnej sieti podpredseda parlamentu Juraj Blanár (Smer-SSD) "Takže na základe dnešnej... Čítať ďalej
05 | 06 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik