Kaliňák mal pravdu: Vlna migrantov bude na jar a v lete narastať (VIDEO)
07 | 06 | 2023 I Eka Balašková

Za ostatných 6 týždňov len cez ruky komárňanských policajtov prešlo cca tísíctristo nelegálnych migrantov. V Malackách sa aj pre nich pripravuje humanitárne centrum, o ktorom samospráva nebola vôbec informovaná.

Verejná mienka v Malackách je voči humanitárnemu centru výrazne nepriaznivo naklonená. Ľudia z oboch miest si preto dali stretnutie na najexponovanejšom mieste. Zuzana Matejičková (Smer-SSD) poukázala aj na inú stránku veci. Aktivisti z Komárna písali aj maďarskému ministrovi zahraničia, Péterovi Szijjártóovi. Situácia nie je ľahostajná ani rôznym organizáciám, jej riešenie od predsedov politických strán žiada aj Archa.

Pomáhajme. Tým, ktorí pomoc potrebujú

„Sme občianska iniciatíva Bezpečné Malacky, podporujeme kroky predstaviteľov mesta, ponúkame im spoluprácu a podporu. Dohodli sme sa na zvolaní Zhromaždenia obyvateľov obce, na ktoré budú pozvaní aj predstavitelia Ministerstva vnútra, aby si vypočuli názor obyvateľov Malaciek,“ povedal Hlavnému denníku jeden z aktivistov, Gabriel Žáček na margo aktivít občanov mesta.

„V plnej miere podporujem myšlienku, aby SR poskytla ochranu ľuďom pred vojnou. Ak ide o matky s deťmi, prípadne pre ľudí, ktorých domovy sú zbombardované... ale nie nelegálnych migrantov,“ doplnil postoj samosprávy primátor Malaciek. Zábery z okolia Komárna však jasne hovoria o mladíkoch vo veku 18-30 rokov.

Komárnom prejde aj sto migrantov denne! Obávajú sa ich aj v Malackách (VIDEO+GALÉRIA)
Ministerstvo vnútra (MV) SR sa pripravuje na ďalšiu vlnu príchodu nelegálnych migrantov – samosprávu mesta Malacky ani len neinformovalo o fakte, že v Malackách mieni vybudovať „humanitárne centrum", v ktorom nájdu ubytovanie aj nelegálni... Čítať ďalej
01 | 06 | 2023 | Eka Balašková

Stretnutie na moste

Aktivisti z Malaciek sa preto dali dokopy, aby v Komárne na železničnom moste, ktorý je nelegálnymi migrantami najviac využívaný, nechali prichádzajúcim transparent. Môžu si na ňom prečítať text, ktorý v preklade znamená „Nie ste tu vítaní“. Fotky zo stretnutia redakcia má k dispzícií, no kvôli ochrane zúčastnených osôb ich nezverejníme. Už dnes však je jasné, že iniciatív tohto druhu bude viac, pretože informácie o nelegálnej migrácii na Slovensko sa množia.

Facebook Za bezpečné Malacky | Nie ste tu vítaní - tento odkaz nechali aktivisti z Komárna a Malaciek na železničnom moste v Komárne

Globsec vzácnejší, ako Slovensko?

Zuzana Matejičková vo svojom videu poukázala na fakt, že GLOBSEC dostal z našich peňazí cez 2,5 milióna eur, kým cez naše hranice sa prechádzajú migranti.

„V Komárne máme tri možnosti, ako sa dostať z Maďarska na Slovensko. Jeden most je chránený po zuby ozbrojenými policajtami a vojakmi, no cez ďalšie dva mosty prejde ktokoľvek, pretože tam nie je žiadny kontrolný bod,“upozorňuje Matejičková a v tejto súvislosti upozorňuje na nedávne slová Roberta Kaliňáka, ktorý varoval presne pred tým, že na jar a v lete sa pohnú migranti z Balkánu a my by sme mali byť na to pripravení.

Prosbopis do Maďarska

Keďže problém prichádza cez južnú hranicu s Maďarskom, Tímea Etheykatz v mene obyvateľov Komárna listom oslovila aj maďarského ministra zahraničia. Preklad listu prinášame bez redakčných úprav:

Vážený pán minister! Prijmite prosím hneď v úvode nášho listu naše ospravedlnenie, že sa s našim listom obraciame na Vás. Týmto listom by som chcela upriamiť Vašu pozornosť na obavy obyvateľov mesta Komárno (Slovenská republika).

V posledných týždňoch v našom meste a v okolí evidujeme doteraz nevídaný počet nelegálnych migrantov. Obyvatelia sú už vystrašení, viackrát nám hlásili/volali, že sa nelegálni migranti pokúsili dostať do ich záhrad na okraji mesta.

Nelegálni migranti využívajú mosty cez Dunaj, medzi Komárnom a Komáromom, konkrétne Alžbetin most, Monoštorský most a taktiež železničný most. Na nelegálny vstup na naše územie využívajú hlavne železničný most, ktorý nie je strážený.

V záujme ochrany a bezpečnosti obyvateľov Vás chceme požiadať o pomoc v tejto veci. S úctou Vás žiadame, aby Maďarská republika posilnila kontrolu hraníc nielen na Alžbetinom a Monoštorskom moste, ale aj na železničnom moste. V prípade Vášho záujmu radi Vám poskytneme ďalšie informácie. Prajeme vám veľa síl, zdravia a vytrvalosti vo vašej ďalšej práci.

S úctou, Tímea Ethey Katz

&set=a.1411036439202252

Ticho nie je ani Archa

„V súčasnosti sa nás bezprostredne dotýka ohrozenie nelegálnou migráciou, pobytom cudzích osôb prinášajúcich kultúru nekompatibilnú s naším spôsobom života. Vidíme, čo priniesla podpora nelegálnej migrácie a migrantov do života iných spoločností – Nemecko, Francúzsko… Vieme to, pretože to máme pred očami a kto nie je slepý vidí, aké problémy sú do našej spoločnosti vnášané podporou nelegálnej migrácie,“ píše sa v otvorenom liste spolku Archa predsedom všetkých politických strán.

TRVÁME na vašej povinnosti nás zastupovať a chrániť, a bezodkladne sa zasadiť o ukončenie podpory nelegálnej migrácie v SR. Nie je dôležité, ako budeme túto vynútenú podporu nazývať – povinné kvóty alebo dobrovoľná solidarita. Výsledkom je to isté – reálne bezpečnostné ohrozenie spoločnosti,“ žiada Archa. 

Ján Richter: Čaputovej vláda ROBÍ CHYBU!
Pomoc občanom nie je len o rozdávaní cestovín! Poslanec NR SR a niekdajší minister sociálnych vecí Ján Richter upozorňuje, že prezidentkina vláda robí chybu v tom, že mieni pomôcť len tým sociálne najslabším vrstvám obyvateľstva. Vďaka tejto... Čítať ďalej
05 | 06 | 2023 | Eka Balašková
 

Problém avizujú aj Nové Zámky 

Peter Chmelo, člen hnutia Republika s týmto problémom kontaktoval aj priamo Ministerstvo vnútra SR. Sekretariát ho prepol na Petru Achbergerovú, riaditeľku odboru migrácie a integrácie, ktorá si na neho vypýtala kontakt a celý jej prístup pôsobil tak, ako keby o tom, že po juhu Slovenska sa pohybujú desiatky nelegálnych migrantov počula po prvýkrát. 

Záhorácky humor sa nezaprie

Mesto Malacky má v erbe ošípanú - názov mesta totiž pochádza z maďarského "malac", čo znamená prasa. V tejto súvislosti si Malačania robia vtipy na adresu jedálnička moslimov. 

"A neotočili by sa náhodou na päte, keby vedeli, že mesto, do ktorého ich chcú nasťahovať, má v erbe bravčovinu?" koluje po internete množstvo podobných žartov.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik