Jablko krížené s Demokratmi – výsmech voliča
05 | 06 | 2023 I Ivan Brožík

Mičurin by závidel. Mal som kedysi známeho, ktorý sa ma na rovinu spýtal, na akú stranu sa má „zavesiť“, aby sa dostal do politiky, lebo on chce ísť do politiky. Lebo má hypotéku. Akiste ma pochopíte ak napíšem, že mám o jedného známeho menej a necítim nijakú ujmu.

Ivan Vladimirovič Mičurin bol ruský botanik, šľachtiteľ a ovocinár. Jeho výskum bol významným príspevkom v oblasti genetiky, hlavne ovocinárstva. Spočiatku pestoval ovocné druhy vhodné pre oblasť stredného Ruska. Využil ovocné odrody z rôznych oblastí Ázie, rastúce v studenom podnebí s krátkou vegetačnou dobou. Na Luciu Ď. Nicolsonovú a Eduarda Hegera však nemal. Tí sa skrížili sami, bez ohľadu na to, komu inému, ako im, to pomôže. Teda, môže pomôcť. Lebo nepomôže. V žiadnom pásme.

Od liberálov ku konzervatívcom a naopak

Ono je to úplne normálne, teda, na Slovensku, ak sa z liberála stane konzervatívec. Lebo nejde o nič menšie, ako o veľké politické koryto na ďaľšie volebné obdobie. Je to presne tak normálne, teda na Slovensku, ako keď sa z kovaného boľševika stane ortodoxný pravičiar, napríklad v mainstreame, lebo zas ide iba o ten hrant. Alebo, ak sa marxista pretransformuje na progresívca. Tak isto je „normálna“ otázka, ku ktorému politickému spolku sa mladý človek má pridať, aby mu to vynieslo aspoň parlamentnú lavicu, bez ohľadu na to, či tú ľavicovú, alebo pravicovú. Takto sme sa naučili vnímať politiku na Slovensku. A takto naši politici vychovávajú "držiteľku nasledujúcich rán". Ako bezhodnotový nemorálny a prostituizujúci ring, v ktorom sa tlčie každý s každým a je mu úplne jedno, v ktorom rohu ho ovievajú, hlavne nech sú za to nechutné predstavenie peniaze, funkcie, výhody. Bez hanby, bez hodnôt, bez politickej orientácie a často aj bez tej sexuálnej. Alebo, hoci aj „svetovostranovej“.

Protikorupčnú a protimafiánsku vládu nemožno politologicky zaradiť nikam

Bola to vláda hlupákov, šialencov, psychiatrických pacientov, drzých a bezohľadných neokrôchancov, širokoramenných kariéristov a úzkomysliacich až prevažne často nemysliacich avanturistov. Našlo by sa ešte mnoho prívlastkov, ako napríklad klamári, podvodníci, hochštapleri, na ktoré si sama bezmocná moc takpovediac „zarobila“, ale načo opakovať to, čo je verejne známe všetkým, okrem OĽaNO, Za ľudí, Sme – rodina a SaS. A ich odtrhnutým novostraníckym pohrobkom, ako sú Demokrati a iné politické patvary. Prípadne Jablkám a inému ovociu. Stranícke predvolebné prostituovanie typu každý s každým, len aby na parlament vydalo je tak typicky Slovenské, že už je to fenomén typu parenica, bryndzové halušky alebo zemiakové klobásky.

Prečo nenadávam SMERU, HLASU a REPUBLIKE či SNS?

Pozor, nenádavať neznamená voliť, ale znamená pripúšťať možnosť voliť. Kým „mičurinské“ účelové korytárske stranícke hybridy sú pre mňa po najrôznejších fúziách naozaj ako repelent na komára, viem, že ľavica, alebo teda tí, ktorí sa definujú ako „naľavo od stredu“ boli, sú a budú ľavica. Z Fica sa určite nestane pravičiar, z Blanára liberál, alebo z Pellegriniho „demokrat“ iba v názve. A predstava Blahu ako progresívneho marxistu je naozaj až kuriózna, lebo on je ľavicový marxista, bol a bude a neverím, že by prestúpil niekedy od Fica k Šimečkovi. To sa skôr Zem začne krútiť opačným smerom. Národne orientované strany sú tiež národne orientované, taktiež boli a budú. Raz navždy priznali svoju „politickú farbu“. Tak si tento spolok jasne čitateľných vážim a rešpektujem. Na rozdiel od preskakovancov a iných politických chameleónov. Supernovy na sezónu, alebo iba na pol.

A tak želám úspech

Mičurinom v podobe úspešnej straníckej kopulačnej púte na smetisko dejín, veď už je najvyšší čas a tým čitateľným stranám a straníkom korektný boj o voliča a o budúcnosť Slovenska. Pri troške egoizmu, želám si to aj sebe. Veriac, že nebudeme voliť tých, ktorí potrebujú parlamentné kreslo na splácanie hypotéky alebo aspoň na ďalšie štyri roky fajn života s požitkami na účet nás, občanov. Nás, opice, dezolátov a konšpirátorov.

P.S.

Vodka a jablko – za mojich mladých čias sa do vodky dával pomaranč. Toto už je naozaj už len ako predstava nechutné. Nekonzumovateľné.

Orgie koncentrovanej sprostosti alebo traumy Ficofóbov
Upršané ráno, na plánovanú robotu vonku so zbíjačkou to nevyzerá. Tak aspoň rýchla prehliadka novín a informácií v nich. A ešte nejakých archívnych relácií, na ktoré nebol čas v ich premiére. Prvý dojem - orgie. V staroveku išlo o obrady konané vo... Čítať ďalej
05 | 06 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik