Černák z basy rozpráva. Podľa Reichela ohovára (VIDEO)
05 | 06 | 2023 I Eka Balašková

Milan Reichel a Mikuláš Černák. Dve mená, ktoré sú známe ako bossovia podsvetia. Reichel v okolí Popradu, Černák v Banskej Bystrici a na Horehroní. Reichel tvrdí, že on k černákovcom nikdy nepatril, no svedčil vo veci niekoľkých vrážd, za ktoré Černák dostal doživotie. Teraz na Černáka dokonca podal trestné oznámenie.

Reichel tvrdí, že mediálne výstupy Mikuláša Černáka škodia nie len jemu osobne, preto to trestné oznámenie. Pravdou je, že Černák sa o ňom vyjadruje veľmi znevažujúco. A znevažujúco sa Černák vyjadroval aj voči Milanovi Lučanskom, či Branislavovi Zurianovi, čo dokazuje video, ktoré bolo pred časom zverejnené. Černák podľa Reichela do rôznych výpovedí pridáva veci, o ktorých pôvodne nehovoril a nedokazujú ich ani expertízy. Boss banskobystrického podsvetia má nárok po 25-tich rokoch požiadať o prepustenie. Neurobil tak, na čo má svoje dôvody.

Ohováranie

Reichel prízvukuje, že ako mafián nikdy nebol súdený a tiež nefiguruje v žiadnych mafiánskych kauzách. Černák mu, podľa jeho slov kazí meno v médiách. Pred časom bolo zverejnené video, na ktorom Mikuláš Černák telefonuje s jeho súčasnou priateľkou Monikou Křivovou, v ktorom sa rozprávajú o rôznych ľuďoch od Reichela, cez Milana Lučanského až po Branislava Zuriana. O trestnom oznámení sa Černák dozvedel od vyšetrovateľa.

Černák o Reichelovi

„To je presne on! Narcistický metrosexuál, steroidová Barbie z Popradu. Je rodený herec a scenárista svojich mafiánskych historiek, ktorými sa snaží zaujať pred kamerou,”odpovedá v telefonáte na adresu Milana Reichela Černák.

„Išlo o reakciu na neustále urážky a klamstvá Milana Reichela na Mikiho adresu v jeho videách, ktoré sú o ňom celé roky zverejňované, zrejme za účelom zviditeľnenia sa prostredníctvom Mikiho mena,” reagovala Křivová na otázky novinárov.

Mikuláš Černák Lučanského kritizoval. Borženskému vzdáva hold
Mikuláš Černák sa pravidelne vyjadruje k aktuálnemu dianiu. Asi nikoho neprekvapí, že sa prostredníctvom Facebooku vyjadril aj k úmrtiu jedného z najznámejších mafiánov Slovenska. Čítať ďalej
18 | 05 | 2021 | Petra Demková

Nič bližšie nevedia

„S Mikim som viac než 10 rokov v každodennom kontakte, denne spolu telefonujeme, navštevujem ho každý mesiac, píšeme si a za tú dobu som z jeho úst nikdy nepočula, aby si spomenul na mená ako Reichel, Miloš Kaštan, Slavomír Surový, Ján Kán (bývalí spolupracovníci - pozn. red.). On sa snaží vytesniť tú časť svojej minulosti, do ktorej tieto osoby patrili. Spomenie ich len vtedy, keď si prečíta ich vyjadrenia a invektívy na jeho osobu v rôznych slovenských denníkoch, týždenníkoch a virtuálnom priestore s tým, že sa čuduje, prečo majú stále potrebu vracať sa do minulosti a nemíňajú radšej energiu pozitívnym smerom a k svojej rodine,“povedala Křivová v súvislosti s trestným oznámením na jej priateľa. Je však presvedčená, že je to účelovo načasované, pretože Reichel sa bojí Černákovho prepustenia.

„Ak by Mikiho teraz obvinili z akéhokoľvek trestného činu, teda aj prečinu, žiadny súd by ho na slobodu podmienečne neprepustil," konštatuje Křivová.

Reichelov pohľad

„Z právneho a etického hľadiska existuje hranica oddeľujúca názor od ohovárania a kriminalizácie mojej osoby. Černák o nej dobre vie a zámerne ju niekoľkrát prekročil aj napriek tomu, že je vo výkone trestu,” vysvetľuje Reichel, podľa ktorého sa Černák na rôznych miestach nepravdivo vyjadruje na jeho adresu. Navyše ho kriminalizuje za vlastné skutky, za ktoré bol odsúdený, čo je jednak pre Reichela, ale aj pre jeho rodinu a podnikanie škodlivé.

Vražda konfidena

Podľa Černákovho tvrdenia vo videu Reichel zavraždenému policajnému konfidentovi (dôverníkovi, donášačovi, pozn. red.) Jozefovi Filipovi mal Reichel poskákať po hlave. Černák Filipa zastrelil po tom, ako ho z Reichelovho hotela Gerlach vylákali do Liptovskej Tepličky.

„V priebehu vyšetrovania, od roku 2006, ani na súde, ani počas vyšetrovania, nič také neodznelo voči mojej osobe a nik na mňa nepoukazoval a neusvedčoval ma, že som mal mŕtvemu skákať po hlave,” bráni sa Popradčan. Presvedčený je o tom, že Černák takto z neho chce urobiť spolupáchateľa vlastných trestných činov. Za vraždu Filipa bol Černák právoplatne odsúdený v roku 2009 a počas rekonštrukcie o tomto Černák nehovoril a aj policajná inšpekcia dospela k názoru, že zlomeninu lebky Filip utrpel iným spôsobom.

Poďme si s Erikom Kaliňákom zakonšpirovať
Existuje informácia, ktorú vám nikto nepotvrdí, ale je stopercentne "pravdivá": Ilumináti zobrali od americkej ambasády stámilióny, aby zabezpečili v najbližsích voľbách výhru "Demokratov". Píše Erik kaliňák v stručnom statuse. "Potom, čo spoznali... Čítať ďalej
05 | 06 | 2023 | Ivan Brožík

Písal aj Pellegrinimu

Mikuláš Černák tesne pred parlamentnými voľbami 2020 vtedajšiemu premiérovi Petrovi Pellegrinimu napísal list.

„Môžem zodpovedne povedať, že nebol iba náhodný pozorovateľ pri odrezávaní hlavy v miestnosti v jeho hoteli. A keby mu nebol v čase vyšetrovania tohto skutku pomohol vyviniť sa z tejto a ďalšej vraždy jeho kamarát, ktorý s ním chodieval cvičiť do posilňovne v hoteli - Branislav Zurian, terajší šéf NAKA, pomocou Lučanského a Šufliarskeho, dnes by sedel vedľa mňa na cele a nevyrábal by trápne videá,” stálo v liste okrem iného. Išlo o vraždu expolicajta Gustáva Slivenského, v ktorej Reichel nebol nikdy obvinený.

„Ale usvedčoval som Černáka. Preto chápem, že mi týmto spôsobom všetko vracia. No prešiel cez hranicu, ktorú už nebudem ignorovať,” dodáva Reichel, ktorý nikdy nebol ani odsúdený a ani trestne stíhaný za násilnú trestnú činnosť.

Reprofoto / YouTube / Aby si vedel | Milan Reichel

Na doživotie

Hoci bol Mikuláš Černák odsúdený na doživotie, môže po 25-tich rokoch pobytu za mrežami požiadať o prepustenie na slobodu.

„Žiadosť o podmienečné prepustenie som si nepodal aj napriek tomu, že mám na to zo zákona nárok po odpykaní 25 rokov vo výkone trestu. Rozhodol som sa tak aj po porade s mojimi právnikmi z dôvodov, ktoré zatiaľ nebudem konkretizovať,“ uviedol Černák koncom apríla 2023 v písomnej odpovedi.

Bývalý boss podsvetia Černák sa vyjadril, či bude žiadať o prepustenie
Slovenský mafiánsky boss Mikuláš Černák sa dostal za mreže v apríli roku 1998. Ubehlo teda 25 rokov, pričom samotný odsúdený sa vyjadril, či bude žiadať o podmienečné prepustenie na slobodu, píše portál TV Noviny. Banskobystrický boss Mikuláš... Čítať ďalej
28 | 04 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik