AKTUÁLNE Harabina obžalovali, hrozia mu 3 roky
05 | 06 | 2023 I Diana Zaťková

Na niekdajšieho ministra vnútra Štefana Harabina špeciálna prokuratúra minulý týždeň podala obžalobu. Informáciu priniesol Denník N. Deň po začiatku vojny totiž schvaľoval kroky Putina.

Špeciálna prokuratúra podala obžalobu na Štefana Harabina. Urobila tak v súvislosti so statusom z februára 2022, v ktorom niekdajší minister spravodlivosti schvaľoval vojnu na Ukrajine. 

„Urobil by som presne to isté, čo Putin v súvislosti s udalosťami na Ukrajine,“ napísal na sociálnej sieti Harabin deň po začiatku vojny.

Špeciálna prokuratúra Harabina obžalovala 1. júna. Skutok je kvalifikovaný ako „prečin hanobenia národa, rasy a presvedčenia, ako aj prečin schvaľovania trestného činu“.

„Je povinnosťou Rusov pacifikovať nacistov, ktorí genocídne od roku 2014 zavraždili 15-tisíc vlastných civilistov. Nie je možné tolerovať používanie sily svetovým zlom. Silu musí niekedy rázne použiť aj svetové dobro,“ napísal tiež bývalý sudca v spomínanom príspevku.

V prípade, že mu vinu uznajú, hrozí mu maximálne trojročné väzenie.

Blanár si podal progresívcov: ZBROJENIE namiesto PLÁNU OBNOVY! (VIDEO)
Progresívne Slovensko nielenže nehovorí pravdu, ale sa ju snaží aj prekrúcať. Hoci modernejšie sa to nazýva šírenie hoaxov a dezinformácií. Skonštatoval to na sociálnej sieti podpredseda parlamentu Juraj Blanár (Smer-SSD) "Takže na základe dnešnej... Čítať ďalej
05 | 06 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik