A zas ďaľší "výlučok" Globsecu, ktorý pohoršil progresívne fajnovky
06 | 06 | 2023 I Ivan Brožík

Globsecáci majú zas radosť. Zas vytiahli špinu na Slovákov! Predstavte si, také "hnidy"sú ten národ pod Tatrami! Majú pozitívny názor na vyvrheľa Orbána. A tá drzosť, oni ho majú bez ohľadu na to, čo si myslíme my, liberálno progresívni vojnoví štváči!

Nebuďte sklamaní, milí Slováci! Bulhari nás v tom nenechali samých. V týchto dvoch krajinách malo na maďarského premiéra pozitívny názor po 48 percent respondentov v porovnaní so 43 percentami samotných Maďarov. Viktor Orbán má tak podľa prieskumu Globsecu väčší podiel fanúšikov v Bulharsku a na Slovensku ako v Maďarsku. Neprijateľné, neprípustné, zavrhnutiahodné, trestuhodné!

Mať pozitívny názor na niekoho, koho my vyhlásime za vyvrheľa?

So Slovákmi (a preventívne aj s Bulharmi) treba pre toto raz navždy spraviť rázny poriadok. Do kúta s nimi na polienko. Nebudú si tu oni myslieť čo sa im zachce a nebudú si tu sympatizovať s kým sa im zachce. Nás majú obdivovať, milovať, na rukách nosiť, večer čo večer sa k nám modliť, my sme ich božstvo! 

Orbánovi je čo vyčítať, ale v mnohom by mohol byť našim vzorom

Orbán je provokatér. Robí to rád. Tu a tam dá najavo (hoci aj s pomocou obyčajného šálu) niečo, čo nás dráždi, priam nasrdí, najmä, ak ide o tému "horná zem". Škrie nás, ak podporuje na juhu Slovenska miestnu národnostnú kultúru či šport. Škrie nás to najmä preto, že vidíme, ako ignorantská - slovensky celoplošne - je v tomto naša štátna moc. Niekedy tým našim Maďarom ticho závidíme, ako sa o nich Maďarsko stará, ako na nich nerzabudlo. Najmä, keď si uvedomíme, ako na nás slovenská moc, vláda, predseda parlamentu, prezidentka, ale aj väčšina poslancov národnej rady zvysoka kašle. Ako nami opovrhujú, žalujú sa na nás po svete ako na nezvládateľných grázlov. Mimochodom, množstvo grázlov v triede bolo vždy vizitkou neschopnosti pedagóga, nie neprispôsobivosti tých detí. A vzdor Slovákov je iba a výlučne daný vzťahom "ich" moci k nim, vrátane prezidentky. Neschopnosti moci, vrátane prezidentky.

Prečo by sme nesympatizovali s Orbánovou "vlastnou hlavou"?

Ako akútne nám chýba predseda vlády, vláda, hlava štátu, parlament, ktorý by nás, občanov považoval za prioritu svoje práce a rozhodovania... A nie, aby boli strčení niekomu do niekam do pol pásu, len aby boli za "pekných", hoci aj na sabate s menom GLOBSEC, len aby boli za najkrajších v Bruseli či za oceánom. Kašľúc pritom na naše občianske záujmy, potreby a názory. Doslova zakazujúc nám vlastné názory. Maďarsko môže byť na seba hrdé. Je svojstojný štát. Kým Slovensko, vďaka svojej pokryteckej moci nie je nič iné ako handra na dlážku pod bagandže NATO.

A tak sa zas raz GLOBSECáci pohoršujú nad Slovákmi

Sympatizovať s Orbánom? Aké "ekelhaft"! Vidím ten otrčený malíček od šálky kávy. Vidím tú malomyseľnosť, zakrytú nadradenosťou ako ohanbie figovým listom. Chcelo by sa mi napísať to, čo si myslím tak, ako si to myslím. Prepáčte, nedá sa. Preložím to teda do použiteľnej slovenčiny - "choďte už, páni a dámy z GLOBSECu niekam, navždy a rýchlo"!

P.S.

"Nik nemôže slúžiť dvom pánom; pretože buď jedného bude nenávidieť a druhého milovať, alebo jedného sa bude pridŕžať a druhým bude opovrhovať." (Mt 6, 24-26) 

Dosť bolo slušnosti
Pamätáte sa ešte na tie dni? Vtedy, keď státisíce po slovenských námestiach skandovali „dosť bolo“? Samozrejme, mediálne „hviezdy a hviezdičky“ o tom nič nevedia, lebo vtedy ešte kadili do plienok. Nevedia o tom ani rôzne Remišové či Šeligovia.... Čítať ďalej
04 | 06 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik