Štvrtina ukrajinských bombových úkrytov je nepoužiteľná alebo zamknutá!
05 | 06 | 2023 I Diana Zaťková

Obavy o bezpečnosť civilistov na Ukrajine vzrástli. Inšpekcia totiž zistila, že takmer štvrtina protileteckých krytov v krajine je zamknutá alebo nepoužiteľná. Úradníkov k inšpekcii vyprovokovali úmrtia v Kyjeve, zapríčinené zamknutým krytom počas útoku ruských rakiet, informuje Breitbart.

Nedbanlivosť stojí životy

Ukrajinské ministerstvo vnútra prostredníctvom svojej tlačovej služby uviedlo, že z „vyše 4800“ prístreškov, ktoré skontrolovalo, bolo 252 zamknutých a ďalších 893 „nespôsobilých na použitie“.

Regionálna prokuratúra v Kyjeve informovala, že štyri osoby boli zadržané v rámci trestného vyšetrovania smrti 33-ročného muža kvôli uzamknutému krytu. Prokuratúra uviedla, že jedna osoba, pracovník bezpečnostnej služby, ktorý neodomkol dvere, zostal zatknutý, zatiaľ čo traja ďalší vrátane miestneho úradníka sú v domácom väzení.

Za úradnú nedbanlivosť, ktorá viedla k usmrteniu osoby, hrozí podozrivým podľa prokuratúry až osem rokov väzenia.

Viac ako tisíc sťažností

Starosta Kyjeva Vitali Kličko v sobotu tiež povedal, že mestské úrady dostali „viac ako tisíc“ sťažností týkajúcich sa uzamknutých, schátraných alebo nedostatočných protileteckých krytov v priebehu jedného dňa od spustenia online služby spätnej väzby.

Kličko uviedol, že „takmer polovica“ sťažností sa týkala zamknutých zariadení, zatiaľ čo asi štvrtina sa týkala ich zlého stavu. Približne 250 obyvateľov Kyjeva sa písomne ​​sťažovalo na nedostatok blízkych krytov.

Ministerstvo vnútra uviedlo, že viac ako 5 300 dobrovoľníkov vrátane pohotovostných pracovníkov, policajtov a miestnych úradníkov bude pokračovať v kontrolách prístreškov po celej Ukrajine.

Rusko vo štvrtok spustilo pred úsvitom raketovú paľbu v ukrajinskom hlavnom meste, pričom zabilo 9-ročné dieťa, jej matku a ďalšiu ženu, čo bola najvyššia bilancia z jediného útoku na Kyjev za posledný mesiac. Zomreli, keď čakali na vstup do uzamknutého prístrešku, čo nechalo skupinu napospas padajúcim úlomkom rakiet, povedal manžel a otec pre ukrajinské médiá.

Bude vyšetrovanie úmrtí: Kryty v Kyjeve boli ZAMKNUTÉ!
Starosta Kyjeva potvrdil, že príslušníci orgánov činných v trestnom konaní vyšetrujú okolnosti, ktoré viedli k úmrtiu troch ľudí vrátane dieťaťa počas posledného ruského útoku na ukrajinské hlavné mesto. Ľuďom sa nepodarilo dostať do uzamknutého... Čítať ďalej
01 | 06 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik