Optimizmus amerického generála
05 | 06 | 2023 I Milan Laca

Protiofenzíva Ukrajiny bude veľmi silná, tvrdí americký generál.

Americký generál, bývalý riaditeľ CIA David Petraeus je presvedčený, že ukrajinská protiofenzíva bude veľmi silná. Obranné sily Ukrajiny počas nej „dosiahnu kombinovaný vojenský efekt“.

Oslobodenie...

Pre noviny The Guardian vyhlásil:  "Myslím si, že protiofenzíva  bude veľmi silná. Predpokladám, že dosiahnu kombinovaný vojenský efekt, to znamená, že budú úspešne viesť kombinované vojenské operácie. Obranné sily Ukrajiny budú pracovať koordinovane a komplexne. Budú plniť rôzne úlohy. Medzi nimi  odmínovanie, prielomy, protileteckú obranu na ochranu vojsk. Využijú prostriedky rádioelektronického boja, upravia logistiku a budú pracovať s podporou delostrelectva a mínometov.“ Generál dodal, že ukrajinskí obrancovia „majú v úmysle oslobodiť svoju krajinu“.

Generál Šandor: Ak Ukrajina dostane silnú zbraň, nebude váhať použiť ju
Na hlavné mesto Ruska zaútočili drony. Odkiaľ sú a čo to znamená? Podľa vojenského analytika Andora Šandora ide o ukrajinskú robotu, no hypotéz existuje viac. Drony však útočili aj v Kyjeve a generál Šandor hovorí o niekoľkých variantách, s... Čítať ďalej
03 | 06 | 2023 | Eka Balašková

Zelenskyj zas potvrdil pripravenosť

Prezident Volodymyr Zelenskyj ubezpečil, že Ukrajina je odteraz pripravená na protiofenzívu. V rozhovore pre Wall Street Journal  WSJ vyhlásil:  "Verím, že dnes sme na to pripravení. Chceli by sme mať nejaké veci, ale nevieme sa dočkať mesiace.. Veľmi veríme v úspech, neviem, ako dlho nám to bude trvať.“Zelenskyj je presvedčený, že západné krajiny musia tvrdo pracovať na izolácii Ruska.

Predtým nevedel

Zelenskyj predtým  povedal, že je pre neho ťažké pomenovať dátum, kedy sa začne protiofenzíva. Zdôraznil, že výsledkom protiofenzívy by malo byť oslobodenie ukrajinských území a keď sa tak stane, bude to cítiť. Počas spoločnej tlačovej konferencie s prezidentom Estónska Alanom Karisom vyhlásil: "Toto nie je film, je pre mňa ťažké povedať, ako uvidíte protiofenzívu. Hlavné je, že Rusko to vidí, a nielen vidí, ale cíti. A hlavne hovoríme o tých jednotkách, ktoré obsadili naše územie. Deokupácia našich území je a je výsledkom protiútoku. Keď sa to stane, budete vedieť, že sa to deje."

Túto vojnu nerozhodnú zbrane
"Vojna sa na bojisku nerozhodne", vyhlásil šéf maďarskej diplomacie. Maďarský minister zahraničia Péter Szijjártó si myslí, že vojna na Ukrajine sa nerozhodne na bojisku. „Tam sú len mŕtvi. Každý jeden deň vojny znamená smrť stoviek možno tisícok... Čítať ďalej
03 | 06 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik