Bývalý lekár Obamu a Trumpa: Biden nie je spôsobilý byť prezidentom
05 | 06 | 2023 I Ivan Brožík

Americký prezident Joe Biden nie je mentálne ani fyzicky schopný vykonávať svoju funkciu, odkázal Ronny Jackson, lekár predchádzajúcich šéfov Bieleho domu Donalda Trumpa a Baracka Obamu. Jackson je momentálne republikánskym kongresmanom za štát Texas. Informuje web novinky.cz.

„Tento muž nie je mentálne ani fyzicky spôsobilý byť naším prezidentom a je to pre nás zlá situácia,“ povedal Jackson stanici Fox News . „Stáva sa to pre nás otázkou národnej bezpečnosti. Musíme s tým niečo urobiť,“ odkázal okrem iného.

Druhému funkčnému obdobiu treba zabrániť

Vyčítal pritom činiteľom Bidenovej administratívy, že osemdesiatročného prezidenta nechali usilovať sa o druhé funkčné obdobie. Podľa neho tomu mali zabrániť aj prezidentovi blízki, vrátane jeho manželky Jill Bidenovej.

Jeho komentáre prichádzajú po tom, čo Biden spadol na pódiu počas štvrtkovej promócie leteckých kadetov v štáte Colorado. Išlo o najmenej štvrtý prípad, keď prezident do svojho nástupu do úradu v januári 2021 na verejnosti spadol.

Zlý postup Bieleho domu

„To, že si tento muž myslí, že môže byť prezidentom vo veku 86 rokov, keď má práve teraz 80 rokov, a mohol by byť vo funkcii ďalších šesť rokov, je zo strany Bieleho domu zlý postup,“ komentoval Bidenov stav niekdajší lekár amerických prezidentov.

Jackson vstúpil do lekárskeho tímu Bieleho domu v roku 2000 počas republikánskej administratívy Georgea W. Busha a bol prezidentským lekárom v rokoch 2013 až 2018 za vlády demokrata Baracka Obamu a republikána Donalda Trumpa. Členom Snemovne reprezentantov za republikánov je Jackson od roku 2021.

O Bidenovom zdravotnom stave sa kriticky vyjadroval už skôr, v apríli napríklad rozoslal republikánskym kongresmanom list s požiadavkou, aby Biden podstúpil kognitívny test alebo odstúpil z prezidentského volebného cirkusu.

Poliaci majú dosť pogromu na "rusofilov" - povstali
Vo Varšave sa mohutne demonštruje proti vláde, dorazili státisíce ľudí, oveľa viac, ako očakávali organizátori - informuje web novinky.cz. Na nedeľné poludnie bola do Varšavy zvolaná demonštrácia poľskej liberálnej opozičnej strany Občianska... Čítať ďalej
04 | 06 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme