Belgicko vyšetruje Ukrajinu! Aké budú dôsledky?
05 | 06 | 2023 I Diana Zaťková

Belgicko žiada Ukrajinu o objasnenie správ, že pušky vyrobené v Belgicku používali proukrajinské sily na boj proti ruským jednotkám na západnej hranici Ruska, uviedol v pondelok belgický premiér Alexander De Croo. O téme informuje The Guardian.

"Naše ministerstvo obrany a jeho spravodajské agentúry začali vyšetrovanie a žiadajú informácie, aby sa zistilo, čo sa presne stalo," priblížila agentúra Reuters výroky De Croo v belgickom rádiu 1.

„Európske zbrane sú dodávané na Ukrajinu pod podmienkou, že sa používajú na ukrajinskom území s cieľom obrany tohto územia. A máme zavedené prísne kontroly, aby sme videli, že je to tak,“ povedal.

De Croo odmietol komentovať možné dôsledky, ak by sa správy potvrdili. "Tu sa nesmieme predbiehať," povedal premiér. "Ale analyzujeme situáciu a brali by sme to veľmi vážne."

Denník The Washington Post v sobotu informoval, že protikremeľskí bojovníci, ktorí minulý mesiac podnikli cezhraničný útok z Ukrajiny na ruský región Belgorod, použili taktické vozidlá pôvodne poskytnuté Ukrajine USA a Poľskom a mali pušky vyrobené v Belgicku a Českej republike.

Ruské ministerstvo obrany: Odrazili sme „veľkú ofenzívu“ v Doneckej oblasti
Pri útoku v Donecku zahynulo 250 ukrajinských vojakov, tvrdí ruské ministerstvo obrany. Rusko tvrdí, že odrazilo „veľkú ofenzívu“ v Doneckej oblasti a zabilo stovky ukrajinských vojakov, ale tieto tvrdenia nebolo možné nezávisle overiť, informuje... Čítať ďalej
05 | 06 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik