GRAF: Ako za dvoch Čaputovej vlád KLESLA na Slovensku životná úroveň
05 | 06 | 2023 I Diana Zaťková

Štatistický úrad dnes zverejnil ako za dvoch Čaputovej vlád klesla na Slovensku životná úroveň. Kým ona odmietla odvolať Hegera, klesali ľuďom reálne mzdy, pretože vláda nebojovala s vysokými cenami energií a potravín. Upozorňuje na to vo svojom statuse opozičný poslanec Tomáš Taraba (Republika)

"Napriek tomu, že narástli nominálne mzdy o 9,5%, obrovská inflácia spôsobená aj sankciami, vyletela do takých výšok, že skutočná kúpyschopnosť miezd klesla reálne o 4,9%," varuje Taraba.

Podľa politika keby štát musel preniesť rast cien energií na domácnosti v plnej výške, prepad by bol ešte väčší. Ľudia však formou rozpočtu minuli na sanáciu umelo nafuknutých cien energií takmer 5 mld eur, ktoré mohli byť použité na rozvoj Slovenska.

"Po voľbách sa prioritou vlády musí stať energetická politika, ktorá bude pozerať na prvom mieste na peňaženky ľudí a slovenských firiem a nie ziskov zahraničných energetických spoločností," uzavrel Taraba.

AKTUÁLNE Harabina obžalovali, hrozia mu 3 roky
Na niekdajšieho ministra vnútra Štefana Harabina špeciálna prokuratúra minulý týždeň podala obžalobu. Informáciu priniesol Denník N. Deň po začiatku vojny totiž schvaľoval kroky Putina. Špeciálna prokuratúra podala obžalobu na Štefana Harabina.... Čítať ďalej
05 | 06 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik