"Sme pripravení to spustiť"
03 | 06 | 2023 I Ivan Brožík

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v rozhovore, ktorý v sobotu zverejnil denník Wall Street Journal, vyhlásil, že jeho krajina je pripravená začať protiofenzívu. Doteraz Ukrajina čakala na dodávky ďalších zbraní. Informuje web novinky.cz.

„Pevne veríme, že uspejeme,“ povedal Zelenskyj v najnovšom rozhovore pre Wall Street Journal . „Neviem, ako dlho to potrvá. Úprimne povedané to môže prebehnúť niekoľkými úplne rozdielnymi spôsobmi. Ale ideme do toho a sme pripravení,“ vyhlásil ukrajinský prezident.

Dúfanie Kyjeva

Kyjev dúfa, že protiofenzívou vytlačia ruské invázne sily, ktoré už 15 mesiacov okupujú územie Ukrajiny na juhu a východe krajiny.

Minulý mesiac Zelenskyj vysvetľoval pozdržanie protiúderu čakaním na ďalšie dodávky potrebných zbraní zo Západu.

Zbrojinca je zrejme plná

Že je začatie protiakcie na spadnutie, sa očakáva aj preto, že na Ukrajine v posledných dňoch panuje príhodné suché počasie. Počas uplynulých týždňov Ukrajinci zvýšili frekvenciu útokov na ruské muničné sklady a logistické trasy. Pomáhajú im v tom nedávno dodané britské strely s ďalekým doletom Storm Shadow.

Pristúpi Moskva na novú zmluvu s USA?
Spojené štáty vyzvali Rusko, aby uzavrelo novú zmluvu po uplynutí platnosti START. Washington navrhuje Moskve predĺžiť zmluvu o kontrole zbrojenia medzi Ruskou federáciou a Spojenými štátmi (START). Na výročnom stretnutí National Arms Control... Čítať ďalej
03 | 06 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme