Prejdite sa po Trenčíne!
03 | 06 | 2023 I Ivan Brožík/TA SR

Prechádzka mestom Trenčín so sprievodcom bude v sobotu o arcivojvodskom páre Fridrichovi a Izabele. Začína sa o 16.00 h pri Kultúrno-informačnom centre, ktoré dočasne sídli v Mestskej veži na Sládkovičovej ulici. Informovala o tom hovorkyňa Trenčína Erika Ságová. Informuje TA SR.

"V roku 1904 sa v parku v Trenčíne konala dobročinná slávnosť, nad ktorou prevzala patronát arcivojvodkyňa Izabela. Spolu s manželom Fridrichom boli predstaviteľmi vládnuceho habsburského rodu a patrili medzi spoločenskú elitu. Trenčianske kasárne niesli meno po Fridrichovi, ktorý bol najbohatším členom habsbursko-lotrinskej dynastie," priblížila hovorkyňa.

Účastníci prehliadky sa podľa nej dozvedia, aké využitie mali upravené vojenské ženijné člny, ktorá ulica v Trenčíne bola pomenovaná po Fridrichovi a čo považovala Izabela za svoju životnú úlohu.

Prechádzky mestom pripravuje Kultúrno-informačné centrum Trenčín.

Víkend záhrad v Trnavskom kraji
Do Víkendu otvorených záhrad a parkov (3. a 4. 6.) sa v tomto roku z Trnavského kraja zapája desať záhradníckych skvostov. Všetky sú otvorené pre verejnosť, v niektorých je pripravený aj sprievodný program. Informuje TA SR. V okrese Trnava možno... Čítať ďalej
03 | 06 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik