AKÁ ÚĽAVA: Slovensko má už TRI TANKY!
02 | 06 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Ozbrojené sily (OS) SR si prevzali od Nemecka tretí tank Leopard 2A4. Ide o súčasť daru, ktorý Slovensko dostalo ako náhradu za 30 kusov bojových vozidiel pechoty (BVP-1) darovaných Ukrajine.

Zvyšných 12 tankov vraj dodajú priebežne do konca roka. TASR o tom informovala Mária Precner z komunikačného odboru Ministerstva obrany (MO) SR.

"Súčasťou procesu dodávok a postupného zavedenia tankov Leopard do OS SR sú aj prebiehajúce skúšky cvičnej munície na tento typ techniky, ktoré sa realizujú v priestoroch Vojenského technického a skúšobného ústavu Záhorie," priblížila Precner. Nasledovať bude preškolenie osádok, ktoré v priestoroch Centra výcviku Lešť v lete tohto roka zabezpečia príslušníci Bundeswehru.

Všetky tanky dodávané postupne na Slovensko prechádzajú ešte pred odovzdaním komplexnou opravou v spoločnosti Rheinmetall Landsysteme GmbH.

Taraba: Najväčší bojovník proti hoaxom Naď KLAME až sa práši (VIDEO)
Tomáš Taraba (SNS/Život-NS) tvrdí, že nie je nič krajšie, ako keď bojovníci proti dezinformáciám musia priznať, že sú hoaxeri. Urobil tak podľa neho exminister obrany Jaroslav Naď (Demokrati) po spoločnej tlačovej besede Smeru a SNS. SNS a Smer na... Čítať ďalej
02 | 06 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik