SHMÚ VARUJE pred nočným mrazom
02 | 06 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Na strednom a severnom Slovensku sa môže v noci a nadránom vyskytnúť mráz.

Na strednom a severnom Slovensku sa môže v noci a nadránom vyskytnúť prízemný mráz, ktorý predstavuje ohrozenie pre vegetáciu nižšieho vzrastu. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto vydal výstrahu prvého stupňa, ktorá platí v sobotu (3. 6.) od 3.00 do 7.00 h. Informuje o tom na svojom webe.

Meteorológovia očakávajú mráz vo viacerých okresoch v Žilinskom a Prešovskom kraji a v okresoch Gelnica, Rožňava, Spišská Nová Ves a Brezno. "Vo výške piatich centimetrov nad povrchom sa očakáva dosiahnutie minimálnej teploty vzduchu nula až mínus dva stupne Celzia," upozornili meteorológovia.

Očakávaný prízemný mráz nie je podľa nich v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavý, ale môže poškodiť vegetáciu nižšieho vzrastu.

Mažgút prirovnáva dnešné pozývanie NATO k roku 1968: NOVÁ DOBA, ROVNAKÉ METÓDY!
Už pár dní rezonuje v médiách na Slovensku téma návštevy viac ako dvadsiatich štátnych úradníkov v Bruseli. Na pôde EÚ a NATO tam podľa príslušnej zápisnice žiadali vojenskú organizáciu a Európsku komisiu o zásah na Slovensku, lebo „hrozí“, že... Čítať ďalej
02 | 06 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik