Prezidentka súhlasí s úpravou nároku na vdovský výsluhový dôchodok
02 | 06 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Vdova po policajtovi alebo vojakovi bude mať nárok na výplatu vdovského výsluhového dôchodku počas dvoch rokov od úmrtia manžela. Vyplýva to z novely zákona o sociálnom zabezpečení policajtov a vojakov, ktorú v piatok podpísala prezidentka Zuzana Čaputová. TASR o tom informoval jej hovorca Martin Strižinec.

Obdobie vyplácania vdovského dôchodku sa predĺži z jedného na dva roky po úmrtí manžela. Po uplynutí tejto doby bude mať vdova nárok na výplatu vdovského výsluhového dôchodku aj v prípade, ak dovŕšila vek 57 rokov a vychovala jedno nezaopatrené dieťa. Právna úprava počíta s ponechaním zvýhodnenia v prípade vychovania dvoch detí, ako aj zvýhodnenia v prípade vychovania aspoň troch detí, dopĺňa aj zvýhodnenie pre vdovy a vdovcov, ktorí vychovali aspoň jedno dieťa.

Prezidentka podpísala aj novelu Civilného sporového poriadku. V legislatíve sa tak zakotví lehota na vydanie uznesenia k náhrade trov konania. A to v trvaní 60 dní odo dňa právoplatnosti rozhodnutia súdu prvej inštancie, ktorým bol nárok na náhradu trov konania účastníkovi priznaný.

Mažgút prirovnáva dnešné pozývanie NATO k roku 1968: NOVÁ DOBA, ROVNAKÉ METÓDY!
Už pár dní rezonuje v médiách na Slovensku téma návštevy viac ako dvadsiatich štátnych úradníkov v Bruseli. Na pôde EÚ a NATO tam podľa príslušnej zápisnice žiadali vojenskú organizáciu a Európsku komisiu o zásah na Slovensku, lebo „hrozí“, že... Čítať ďalej
02 | 06 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik