ODBORNÍCI NA POPUKANIE! Šimečkov "odborník" sa predviedol (VIDEO)
02 | 06 | 2023 I Eka Balašková

Strana Progresívne Slovensko sa nás snaží presvedčiť, že ona jediná v tomto štáte má dostatok erudovaných odborníkov, ktorí to tu vedia dať do poriadku. Bratislavu tiež vedie jeden z progresivistov, ktorý si v rámci samosprávy dosadil vhodných odborníkov. Buď sa riadne sekol, alebo... je to proste u progresívcov štandard. Posúďte sami.

Šancová. Aká je jej budúcnosť, Roman?

„Už len tým, že je tam tá električková trať, tak predurčuje tú ulicu na to, aby naozaj bola...,“ evidentne tápe vyzvaný Roman, ktorý pravdepodobne pracuje Oddelení dopravného inžinierstva bratislavského magistrátu.

Facebook / Alex Javorinská | Električka? Na Šancovej?

„Šancová,“ taktne ho upozorní moderátor diskusie.

„Jáj, pardon. Aha, Šancová!,“ zorientúva sa zaskočený Roman, ktorého ženský hlas z pozadia usmerňuje, o ktorú ulicu vlastne ide – mimochodom, jedna z tepien Bratislavy.

„Pardon, pardon, vždy si tie ulice, čo sa začínajú na Š, Špitálska...,“ výrazne tápe hlavný odborník na dopravu v hlavnom meste a v pamäti listuje, o ktorej ulici to vlastne má hovoriť, pričom sa za pomoci ostatných v diskusii a cez poznámku, že „Nie je to taxikár, zase nemusí vedieť všetky ulice,“ dostáva do obrazu, keď sa po necelej minúte dostáva k veľmi nekonkrétnemu hodnoteniu, že „Má potenciál.“ Nuž, taxikár očividne nie je, ale na panelovú diskusiu by sa mal na slovo vzatý odborník aj pripraviť. Čo poviete? Vyjadriť sa o problémovej ulici, ktorú treba riešiť, že "má potenciál" je však asi to najviac, čo so seba progresívec Roman dokázal vysúkať.

Na Bratislavskom hrade sa budúci týždeň stretnú prezidenti krajín B9
Na Bratislavskom hrade sa v utorok (6. 6.) zídu prezidenti krajín Bukureštskej deviatky (B9). Lídri sa stretnú ôsmykrát, aby zladili svoje pozície pred riadnym samitom NATO. TASR o tom informoval hovorca prezidentky SR Martin Strižinec. "Na... Čítať ďalej
02 | 06 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Baví sa aj publikum

„Nie je na to jednoduchá odpoveď,“ obhajuje sa, no nakoniec sa predsa len naštartuje veľmi všeobecným konštatovaním, že najväčším problémom ulice je veľká dopravná vyťaženosť.

„Je súčasťou vnútorného okruhu, takže vždy to bude dopravná ulica, kde je samozrejme veľmi dôležité ten uličný koridor upratať,“hovorí veľmi rozpačito o rozšírení chodníkov a zúžení pruhov, zeleni a komplikovanej téme na dlhšiu debatu.

Pán Šimečka, netreba upratať najskôr doma?

Podľa PS by malo byť Slovensko konštruktívnym, aktívnym, sebavedomým hráčom v EÚ a NATO. "Aby sme si vedeli presadiť náš vlastný záujem, ako napríklad na rekonštrukcii Ukrajiny. Aby sme boli rešpektovaným partnerom a prinášali nové idey," načrtol Šimečka. Základným predpokladom je podľa neho dodržiavanie spoločných pravidiel a hodnôt, ako sú demokracia a právny štát.

Myslí si azda Šimečka, že keď si raz jeho nominant na nejakom ministerstve „pomýli“ Oravu s Ilavou, prípadne Levoču s Levicami, Šancovú so Špitálskou, bude Progresívne Slovensko tým rešpektovaným partnerom?

Odporúčame progresívcom, aby už boli radšej ticho, veď do toho parlamentu ich Zuzana už nejako pretlačí.

Progresívne Slovensko: Spása Slovenska je v obnove Ukrajiny!
Hnutie Progresívne Slovensko (PS) vidí budúcnosť Slovenska v Európskej únii (EÚ) a NATO. Členstvo Ukrajiny v EÚ vníma ako príležitosť pre rozvoj Slovenska. Za prioritu považuje aj zapojenie Slovenska do obnovy Ukrajiny. Na piatkovej tlačovej... Čítať ďalej
02 | 06 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik