Na Bratislavskom hrade sa budúci týždeň stretnú prezidenti krajín B9
02 | 06 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Na Bratislavskom hrade sa v utorok (6. 6.) zídu prezidenti krajín Bukureštskej deviatky (B9). Lídri sa stretnú ôsmykrát, aby zladili svoje pozície pred riadnym samitom NATO. TASR o tom informoval hovorca prezidentky SR Martin Strižinec.

"Na pozvanie prezidentky Zuzany Čaputovej pricestujú do Bratislavy prezidenti Bulharska, Česka, Estónska, Litvy, Lotyšska, Maďarska, Poľska a Rumunska," priblížil. Na stretnutí sa má zúčastniť aj generálny tajomník Severoatlantickej aliancie Jens Stoltenberg.

Lídri budú na Bratislavskom hrade rokovať o viacerých otázkach spojených s bezpečnosťou krajín vrátane Slovenska. "A o dosahoch pokračujúcej ruskej vojenskej agresie na Ukrajine špecificky na východoeurópske krajiny," doplnil Strižinec.

Skupina B9 vznikla z iniciatívy prezidentov Poľska a Rumunska a prvé stretnutie lídrov sa uskutočnilo v Bukurešti v roku 2015.

Ďalšie fiasko bývalej dočasne poverenej Hegerovej vlády: Zo Slovenska sa nelegálne vyviezli lieky za milióny!
Ako to mohla dočasne poverená Hegerova vláda dopustiť?! Mali pravdepodobne iné problémy. Zo Slovenska sa od februára do apríla nelegálne vyviezli lieky v hodnote približne 4,1 milióna eur. Išlo prevažne o cytostatiká, imunosupresíva a... Čítať ďalej
02 | 06 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik