Mažgút prirovnáva dnešné pozývanie NATO k roku 1968: NOVÁ DOBA, ROVNAKÉ METÓDY!
02 | 06 | 2023 I Diana Zaťková

Už pár dní rezonuje v médiách na Slovensku téma návštevy viac ako dvadsiatich štátnych úradníkov v Bruseli. Na pôde EÚ a NATO tam podľa príslušnej zápisnice žiadali vojenskú organizáciu a Európsku komisiu o zásah na Slovensku, lebo „hrozí“, že parlamentné voľby vyhrajú Robert Fico (Smer-SD) a Peter Pellegrini (Hlas-SD). A to by bola pre Slovensko vraj katastrofa a koniec demokracie. Hovorca Smeru Ján Mažgút pripomína, že takmer na chlp rovnaké obavy z konca tej "najsprávnejšej a jedinej cesty" tu boli aj v roku 1968.

Aktivita slovenských úradníkov a predstaviteľov mimovládok bola v Bruseli prezentovaná ako súčasť boja proti tzv. hybridným hrozbám. Za takúto hrozbu však bola v rámci návštevy štátnymi úradníkmi označená práve slovenská politická opozícia.

Reakcia na seba nenechala dlho čakať a podľa opozičnej strany Smer-SD ide o hrubé porušenie princípov demokracie, slobody prejavu, či spravodlivej politickej súťaže, na ktoré bol zneužitý štátny aparát. Sociálni demokrati sa zastrájajú, že kvôli kauze zvolajú aj mimoriadnu schôdzu parlamentu. Mažgút tvrdí, že si síce v súčasnosti zažívame inú dobu, ako za socializmu, ale vláda používa rovnaké metódy.

Šutaj Eštok: Do slovenských volieb NESMIE ZASAHOVAŤ NIKTO! (VIDEO)
Skupina slovenských štátnych úradníkov a mimovládok mala v štruktúrach EÚ a NATO informovať o tom, že slovenská opozícia je hybridnou hrozbou a pokiaľ vyhrá parlamentné voľby, Slovensko môže opustiť NATO. Mali preto žiadať od týchto štruktúr... Čítať ďalej
01 | 06 | 2023 | Diana Zaťková

Ako cez kopirák

„V auguste 1968 píše Alois Indra, Drahomír Kolder, Oldřich Švestka, Antonín Kapek a Vasil Biľak tzv. Pozývací list, v ktorom žiadali Leonida Brežneva ´poskytnúť skutočnú pomoc a podporu všetkými možnými spôsobmi, ktoré máte k dispozícii´ zachrániť Česko-Slovensko ´pred hrozbou kontrarevolúcie. S ohľadom na zložitosť a nebezpečný vývoj situácie v našej krajine.´ Výsledok? Zastavenie demokratizačných procesov vo vtedajšom Československu za prítomnosti ´monitorovacej skupiny´, ktorá sa tu zdržala viac, ako 30 rokov,“ popisuje Mažgút rok 1968.

Ten následne porovnáva so svojim pohľadom na súčasnosť. „V apríli 2023 sa 21 štátnych úradníkov a predstaviteľov mimovládok zúčastnilo zahraničnej pracovnej cesty na pôde EÚ a NATO, kde zaznelo, že: ´Situácia na Slovensku je veľmi kritická v kontexte nadchádzajúcich volieb, je potrebné s tým niečo robiť, lebo voľby budú zneužité´ a ´požiadali predstaviteľov NATO o zaslanie ´counter-hybrid support teams´ na SR´, s upresnením, že ´NATO musí čo najskôr riešiť otázku volieb, pretože vyhrá Fico a Pellegrini a SR vystúpi z NATO. Slovensko potrebuje v tejto veci pomoc.´,“ popisuje Mažgút.

HLAS: Je neprípustné, aby Slovákov zahlcovali podozrenia o manipulácii volieb!
Ak sú informácie o rokovaní oficiálnej slovenskej delegácie na pôde NATO a Európskej únie o slovenských parlamentných voľbách pravdivé, HLAS žiada zverejnenie kompletnej informácie o zložení, cieľoch a obsahu rokovaní tejto výpravy. Poslanci HLASu... Čítať ďalej
31 | 05 | 2023 | Ivan Mihale

Najdôležitejšie voľby

V kontexte pochybnej úradníckej aktivity Mažgút upozorňuje, že nadchádzajúce parlamentné voľby budú kľúčovejšie ako kedykoľvek predtým. Vyzýva ľudí, aby sa na nich zúčastnili. „Nechcem zažiť ten pocit, keď budeme ako v Nitre na Svätoplukovom námestí oslavovať Americký deň. Stále máme možnosť a čas rozhodnúť sa 30. septembra správne,“ dodal.

A pridal aj fotokópie "pozývacích" listov z roku 1968 a 2023:

Rok 1968

Rok 2023

A JE TO TU! Fico vytiahol ŠOKUJÚCE informácie, reaguje aj Pellegrini
Skupina slovenských štátnych úradníkov a mimovládok mala v štruktúrach EÚ a NATO informovať o tom, že slovenská opozícia je hybridnou hrozbou a pokiaľ vyhrá parlamentné voľby, Slovensko môže opustiť NATO. Mali preto žiadať od týchto štruktúr... Čítať ďalej
31 | 05 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik