SNS: Vysporiadať sa s mimovládkami nebude také ťažké
01 | 06 | 2023 I Eka Balašková

S mimovládnymi organizáciami financovanými zo zahraničia a s novinami ako Denník N sa podľa podpredsedníčky SNS bude Slovenská republika musieť po voľbách vysporiadať. Ako? Dagma Kramplová tvrdí, že veľmi jedoducho.

Kramplová po tlačovej besede Smeru a SNS hovorí, že Slovensko potrebuje opatrenia proti rozkladu štátu. Hovorí o licencii, ktorú médiá dostanú len na základe dôkazov, že nie sú financované zo zahraničia. O médiách vie svoje aj Tomáš Taraba (SNS/Život-NS), ktorý nedávno poukázal na niektoré praktiky mainstreamu. Kramplová by však riešila aj mimovládne organizácie, ktoré by mali byť označené ako zahraniční agenti. Na zmienenej tlačovej besede Ľuboš Blaha hovoril o tom, že „najvyššie poschodia“ štátnej správy sú „prerastené“ ľuďmi pochádzajúcimi z mimovládok.

Nutná zmena pravidiel pre médiá

„Po 31. máji je podľa môjho názoru absolútne zrejmé, že po voľbách bude nevyhnutné urobiť opatrenia na ochranu Slovenskej republiky, ktoré zabránia rôznym Púchovským, Milom, Trnkom, Denníkom N a ďalším im podobným v tom, aby naďalej poškodzovali a rozkladali Slovenskú republiku,“konštatuje Kramplová, podľa ktorej bude nutné zaviesť čosi ako novú národnú licenciu.

Ako si to predstavuje

Dostali by ju po preukázaní zdrojov, z ktorých sú financované a tie by nemali byť zo zahraničia.

„Takto by boli postavené mimo zákon všetky liberálne médiá prijímajúce financie zo zahraničia, nakoľko prijímanie financií zo zahraničia vzbudzuje vážne pochybnosti o ich nezávislosti, objektivite a záujmoch, ktoré v Slovenskej republike presadzujú,“myslí si Kramplová.

Lídri z SNS: Do politiky treba vniesť slušnosť a dôveru (VIDEO)
Andrej Danko, Rudolf Huliak a Tomáš Taraba sa vo vzájomnej diskusii zhodli na tom, že rokovania o spájaní národných síl boli ťažké, no ak chceme zabrániť vládnutiu politických sro-čiek, tak veľmi dôležité. Trio lídrov spojených pod hlavičkou SNS u... Čítať ďalej
31 | 05 | 2023 | Eka Balašková

O médiách vie opozícia svoje

Tomáš Taraba považuje chodenie do niektorých médií takmer za zbytočné, pretože tie to aj tak vždy vedia zostrihať tak, aby to vedeli otočiť proti politikovi. Za rovnocenne silnú mainstreamu na Slovensku považuje alternatívu, ktorá na Slovensku rastie.

A čo mimovládky?

„Rovnako by mala byť ustanovená povinnosť mimovládnym organizáciám v prípade, ak prijímajú financie zo zahraničia, používať ako súčasť svojho názvu upozornenie "Pozor - zahraničný agent!". Združenia, ktoré budú prijímať financie zo zahraničia a takéto označenie nepoužijú, by boli rozpustené a postavené mimo zákon,“navrhuje národniarka, podľa ktorej je práve obmedzenie vplyvu zo zahraničia financovaných médií a mimovládnych organizácií na rozklad štátu kľúčové.

Mimovládky v štátnej správe?

Kramplová reagovala na spoločnú tlačovú besedu predstaviteľov strán Smer-SSD, kde podpredseda Smeru-SSD Ľuboš Blaha doplnil, že pri mennom zozname „účastníkov zájazdu“ do Bruselu ide o mená, s ktorými sa Smer stretáva už roky. Michal Trnka, šéf Gerulata; firmy, ktorá pred rokom vypracovala zoznam ruských trollov, na ktorého čele sa objavil práve Ľuboš Blaha. Niekoľko týždňov po zverejnení nezmyselného zoznamu Gerulata boli zrušené niektoré účty na sociálnych sieťach, boli zrušené dve alternatívne médiá, Hlavné správy a Hlavný denník, a to z rozhodnutia štátu, nakoľko figurovali na prvých priečkach zoznamu ruských trollov.

Dávid Púchovský, ďalší účastník výletu, bývalý redaktor Nového času a presvedčený aktivista, je administrátorom FB stránky Polície SR - Hoaxy a podvody. Daniel Milo, bývalý manžel podpredsedníčky Progresívneho Slovenska Bihariovej, je predstaviteľ ministerstva vnútra, no zároveň dlhodobý pracovník Globsecu, ktorou je tiež pani Klingová a pani Sawiris, ktorá je aj predstaviteľkou úradu vlády.

Polícii a vláde pretiekol pohár trpezlivosti! Kopú a kopú do Smeru
Nebývalé konšpirácie a umelo vytvorené podozrenia. Presne takto vyzerajú dnešné reakcie na tlačovú konferenciu opozičného Smeru-SSD, ktorý mimovládne organizácie a štátnych úradníkov ministerstiev podozrieva z diskreditácie opozície v zahraničí.... Čítať ďalej
31 | 05 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik