S Matovičom dochádza trpezlivosť už aj Ivete Radičovej (VIDEO)
01 | 06 | 2023 I Eka Balašková

Nedávno o zlomyseľnosti Igora Matoviča (OĽaNO) a Milana Krajniaka (Sme rodina) hovoril exminister financií Ivan Mikloš. Pridáva sa k nemu Iveta Radičová, ktorá navyše poukázala na ich spoluzodpovednosť za stav, ktorý tu za sebou zanechávajú.

Radičová reagovala na návrh Milana Krajniaka, ktorý podporil Igor Matovič o tom, že vláda má do konca augusta pripraviť vyrovnaný rozpočet. Radičová kritizuje, že takéto zlomyseľné návrhy dáva niekto, kto je za deficit spoluzodpovedný. Michal Horváth, prezidentkin minister financií hovorí o tom, že vyrovnaný rozpočet predložiť nebude možné, pôjde však o rozpočet plný opatrení aj pre budúcu vládu.

Neštandardná požiadavka

„Vieme dať vláde pána Ódora tri mesiace času, aby do 31. augusta pripravila aj na základe júnovej makroekonomickej a daňovej prognózy vyrovnaný rozpočet, ako jej káže povinnosť daná Ódorovým ústavným zákonom,“ napísal na sociálnej sieti exminister práce Milan Krajniak, ktorý tento návrh uznesenia dokonca predložil do parlamentu. Pritom je aj jemu jasné, že vyrovnaný rozpočet by Slovensko uvrhol do recesie.  

Matovič sa pridal

„Nie je to zlomyseľnosť, len vytvorenie priestoru pre ľudí, ktorí doteraz mudrovali,“  obhajuje kolegov návrh expremiér a exminister financií. Ten sa od začiatku Ódorovej vlády netají tým, že jej vôbec nie je naklonený a nezabudol pripomenúť, že Ódor a Horváth sú spoluautormi dlhovej brzdy.

Matovič s Krajniakom na poľovačke
Bývalí ministri financií Igor Matovič (OĽaNO) a práce Milan Krajniak (Sme rodina) rozbehli „poľovačku“ na čerstvo vymenovanú prezidentkinu vládu pod vedením Ľudovíta Ódora. Inak sa ich žiadosť o predloženie budúceho rozpočtu už koncom augusta totiž... Čítať ďalej
26 | 05 | 2023 | Eka Balašková

Toto je zlomyseľnosť

„Títo poslanci a vláda nesú plnú zodpovednosť za vyše šesťpercentný deficit a mali by sa správať, ako zodpovední za tento deficit. Nie až zlomyseľne, či škodoradostne teraz čakať a usmievať sa na novú vládu „No tak si to teraz vyriešte na ten vyrovnaný, no buďte múdri, my tu ešte narobíme nejakých ďalších šesťsto miliónov skazy a mínusov, no a vy to budete musieť riešiť.“ Toto je zodpovedný politik?,“ pýta sa Iveta Radičová, niekdajšia ministerka sociálnych vecí a premiérka.

Tá sa preslávila výrokom o tom, ako sa majú bezdomovci pred zimou rozísť do svojich domovov, prípadne fyzickou likvidáciou zhnitých jabĺk z košíka – ľudí s nepohodlnými názormi.

www.youtube.com/shorts/RGc5ZZRQOpA

Bez škrtov to nepôjde

Minister financií Čaputovej vlády Michal Horváth hovorí, že bude potrebných množstvo opatrení, no tie bude nutné preniesť aj do fungovania ďalšej vlády. OECD hovorí, že máme vysoké odvody a nízke dane, no tu minister upozorňuje, že budeme potrebovať množstvo opatrení, pričom vláda bude môcť navrhovať iba opatrenia, ktoré bude možné zaviesť až od budúceho roka.

Facebook / Michal Horváth minister financií

„Ešte na tých opatreniach sami pracujeme, rozhodneme sa, čo pôjde do nasledujúceho rozpočtu. Zároveň domácou úlohou z Úradu vlády je, aby sme nechali niečo na stole aj pre ďalšie administratívy. Toto obmedzí aj našu kreativitu a obmedzí sa tým aj naša schopnosť približovať sa medzinárodným benchmarkom,“ myslí si Horváth.

Čaputovej minister oznamuje uťahovanie opaskov
Tatranskému tigrovi, ako sa Slovensko dlho prezentovalo, podľa ministra financií v prezidentkinej vláde Michala Horvátha dochádza dych. Niečo s tým treba robiť a Slovákov to bude bolieť. Ak sa tak nestane, Slovensku o niekoľko desaťročí hrozí... Čítať ďalej
24 | 05 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik