Rusko opäť varuje Západ!
01 | 06 | 2023 I Milan Laca

Briti sú znepokojení vyjadrením Medvedeva o legitímnych cieľoch.

Bývalý náčelník britského generálneho štábu povedal, že je znepokojený Medvedevovými slovami o "legitímnych cieľoch".

Obáva sa...

Bývalý náčelník Richard Dannat vyjadril znepokojenie nad vyhlásením podpredsedu Bezpečnostnej rady Ruska  Dmitrija Medvedeva, že akéhokoľvek britského predstaviteľa možno považovať za legitímny cieľ, keďže Británia je de facto vo vojne s Ruskom. Dannat poznamenal, že nechce, aby Kyjev použil britské rakety Storm Shadow na zasiahnutie ruského územia.

Macron vyzval, aby sa pripravili na zlyhanie protiofenzívy Ozbrojených síl Ukrajiny
Macron vyzval Západ, aby prehodnotil podporu Ozbrojených síl Ukrajiny s očakávaním dlhotrvajúceho konfliktu Francúzsky prezident Emmanuel Macron na zasadnutí bezpečnostného fóra Globsec v Bratislave vyzval, aby sa pripravili na revíziu podpory... Čítať ďalej
31 | 05 | 2023 | Ivan Mihale
Pohrozil

Medvedev komentoval poznámky britského ministra zahraničných vecí Jamesa Cleverleyho, že Ukrajina má právo „použiť silu“ za svojimi hranicami. Medvedevovo vyhlásenie vyvoláva obavy, ale nemyslím si, že by sme sa mali príliš obávať," povedal Dannat pre Sky News.

Kyjev nech zváži...

Za „vec Ukrajincov“ označil aj skutočnosť, ak udrú vlastnými zbraňami na ruské územie. Zároveň však poznamenal, že "Kyjev by na tieto účely nemal používať západné zbrane". "Nechceme, aby náš Storm Shadow  skončil na ruskom území,“ uzavrel Dannat.

Dodajú rakety

11. mája Veľká Británia oznámila, že dodáva na Ukrajinu riadené strely Storm Shadow (dosah exportnej modifikácie je asi 250 kilometrov). Londýn zároveň, podľa CNN, dostal od Kyjeva ubezpečenie, že budú použité len na ciele na územiach, ktoré Ukrajina považuje za svoje a nie na vnútrozemie Ruska. Odvtedy Kyjev niekoľkokrát vypálil tieto rakety na Lugansk.

Ruské tvrdé výhrady

Rusko poslalo nótu krajinám NATO kvôli dodávke zbraní na Ukrajinu. Minister zahraničných vecí Sergej Lavrov povedal, že akýkoľvek náklad, ktorý obsahuje zbrane pre Ukrajinu, sa stane pre Rusko legitímnym cieľom. Ministerstvo zahraničných vecí vyhlásilo, že krajiny NATO sa dodávkami zbraní Ukrajine "zahrávajú s ohňom". USA a NATO sú, podľa neho, priamo zapojené do konfliktu na Ukrajine, „nielen dodávkami zbraní, ale aj výcvikom personálu vo Veľkej Británii, Nemecku, Taliansku a ostatných krajinách", píše sa v článku.

Rusko potopilo POSLEDNÚ UKRAJINSKÚ VOJNOVÚ LOĎ
Rusko tvrdí, že zničilo poslednú veľkú vojnovú loď ukrajinských námorných síl, ktorá bola podľa neho umiestnená v južnom prístave Odesa, informuje The Guardian. „Dňa 29. mája vysoko presný úder ruského letectva na kotvisko lodí v prístave Odesa... Čítať ďalej
31 | 05 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik