Nové INJEKCIE pre Kyjev
02 | 06 | 2023 I Milan Laca

EÚ pracuje na 4-ročnom finančnom pláne pre Ukrajinu v hodnote „desiatok miliárd“ eur.

The Financial Times: Európska únia pripravuje plán finančnej pomoci Ukrajine do roku 2027, ktorého cieľom je zabezpečiť Kyjevu spoľahlivosť podpory od spojencov v porovnaní so súčasnými programami.

Chcú sa polepšiť

Európska pravda “ cituje z  článku The Financial Times. "Diplomati a predstavitelia EÚ vyhlásili, že plán Európskej komisie by mal byť odpoveďou na kritiku „nesystematickej a nepredvídateľnej finančnej podpory Ukrajiny“.

Francúzsky generál o problémoch Zelenského patrónov: ČAS PRACUJE PRE RUSKO
Exodus sponzorov prezidenta Ukrajiny Volodymyra Zelenského vytvorí predpoklady na vyriešenie ukrajinského konfliktu, povedal pre web eadaily.com nositeľ vyznamenania Čestnej légie, generál francúzskej armády Dominique Delavarde. „Myslím si, že keď... Čítať ďalej
01 | 06 | 2023 | Ivan Brožík

Čo chystajú

Nový zámer zahŕňa štvorročný záchranný plán pre Ukrajinu v hodnote „desiatok miliárd“ eur. Podľa Bruselu poskytne Kyjevu väčšiu dôveru v jeho finančnú situáciu a povzbudí ďalších spojencov, ako sú USA a Veľká Británia, aby prijali podobné dlhodobé záväzky. "Potreby Ukrajiny sú veľmi veľké a potrebujú viac záruk. Bude to veľký boj, ale stále existuje veľká túžba Ukrajine pomôcť," povedal jeden z európskych diplomatov.

Rozpory

Dosiahnuť jednomyseľnú dohodu členských štátov EÚ nebude jednoduché, najmä vzhľadom na to, že Maďarsko už zablokovalo o predchádzajúce kolá financovania Ukrajine. Budapešť sa tak snaží, podľa článku, uvoľniť miliardy eur zmrazených peňazí EÚ pre svoju vlastnú krajinu. Plán financovania, ktorý by mohol spustiť novú dlhovú otázku zo strany Európskej komisie, prichádza v čase revízie viacročného rozpočtu EÚ na roky 2021 – 2027, ktorý bol výrazne vyčerpaný vojnou a s tým súvisiacim prílevom utečencov z Ukrajiny.

Aj USA sa snažia

Pentagon kúpi zariadenia Gepard pre Ukrajinu za viac ako 118 miliónov dolárov. Americká spoločnosť Global Military Products získala od tamojšieho Ministerstva obrany kontrakt na nákup a dodávku samohybných protilietadlových systémov Gepard pre Kyjev, píše „ Európska pravda “. Pracovať na tom budú v Ammáne v Jordánsku, s predpokladaným termínom ukončenia 30. mája 2024. Dňa 31.mája 2023 Spojené štáty informovali o pridelení ďalšieho balíka vojenskej pomoci Ukrajine  vo výške 300 miliónov dolárov. Zahŕňa dodatočnú protivzdušnú obranu, delostrelectvo, protitankové zbrane a muníciu, najmä pre ručné zbrane.

Bude vyšetrovanie úmrtí: Kryty v Kyjeve boli ZAMKNUTÉ!
Starosta Kyjeva potvrdil, že príslušníci orgánov činných v trestnom konaní vyšetrujú okolnosti, ktoré viedli k úmrtiu troch ľudí vrátane dieťaťa počas posledného ruského útoku na ukrajinské hlavné mesto. Ľuďom sa nepodarilo dostať do uzamknutého... Čítať ďalej
01 | 06 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme