Čo dnes tak pobavilo Anku Žitnú?
01 | 06 | 2023 I Diana Zaťková

Moderátorka Anka Žitná Lučaiová sa síce vytratila z obrazoviek spravodajskej TA3, no na sociálnych sieťach ju možno vidieť aj ďalej. A podelila sa s čitateľmi aj o to, čo jej dnes urobilo deň.

Pre mnohých z nás bol odchod Žitnej z TA3 šok. Moderovala v spravodajskej televízii reláciu Tak takto?!. No po rozhovore so svetoznámym Jefreym Sachsom a po následnej cezúre zo strany TA3, televíziu opustila. Podľa jej vlastných slov kvôli tomu, že zasiahli do jej autorskej slobody.

V poslednom čase sa nám tak prihovára moderátorka skôr zo sociálnych sietí a vychutnáva si zaslúženú dovolenku. No dnes ju niečo naozaj pobavilo, a tak sa podelila s čitateľmi.

"Tak toto mi dnes urobilo deň! Zaujímalo by ma, čo na teórie o špiónskej veľrybe hovoria bojovníci proti hoaxom," reagovala Žitná na článok, ktorý pred pár dňami obletel svet.  

Nový ruský špión

Pred pár dňami informovalo veľké množstvo zahraničných médií o bielej veľrybe s bližšie neurčeným postrojom, ktorá sa objavila pri švédskom pobreží. Má ísť o tú istú bieluhu, ktorú v roku 2019 spozorovali v Nórsku. Toho času to vyvolalo bizarné obavy, že ju vycvičilo ruské námorníctvo na účely špionáže, informoval The Guardian.

Nóri tohto samca bieluhy nazvali Hvaldimir. Má ísť o spojenie slova „hval“, čo v nórčine znamená veľryba, a koncovky odkazujúcej na ruské mená. Keď totiž v roku 2019 priplávala k severným brehom, nórski morskí biológovia na jej postroji objavili držiak vhodný na videokameru a na plastových sponách bol vytlačený nápis Equipment St Petersburg, píše The Guardian.

To vtedy viedlo k pomerne prestreleným domnienkam, že Hvaldimir mohol utiecť z výbehu a možno ho cvičilo ruské námorníctvo, keďže sa zdá, že je zvyknutý na ľudí.

Moskva nikdy nevydala žiadnu oficiálnu reakciu na nórske špekulácie, že by mohlo ísť o „ruského špióna“.

Niekdajší švédsky minister zahraničia Carl Bildt v televízii TV4 zažartoval, aby Hvaldimir dostal vo Švédsku politický azyl, pričom povedal, že „je možné, že ide o utečenca, ktorý protestuje proti vojne (ruského vodcu Vladimira) Putina“ na Ukrajine.

Jarjabek: Novinári stratili dôveru, nie sú to posvätné kravy
Na Slovensku dochádza ku globalizácii kultúry, úlohou Matice slovenskej je zabrániť tomuto trendu, hovorí v exkluzívnom rozhovore Dušan Jarjabek, poslanec Národnej rady SR za stranu Smer-SD. Hlavný denník: Náš rozhovor sa bude točiť hlavne okolo... Čítať ďalej
01 | 06 | 2023 | Ladislav Kováčik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik