ZÁPADNÁ PROPAGADA! Šéf Wagnerovcov popiera, že plánovali puč proti Putinovi
31 | 05 | 2023 I Diana zaťková

Šéf ruskej polovojenskej skupiny Wagner poprel, že sa jeho skupina žoldnierov chystá uskutočniť prevrat proti Kremľu. Podľa Prigožina prišiel tento západný propagandistický blud po mesiacoch špekulácií, že by sa mohol snažiť zvrhnúť a nahradiť Vladimira Putina, píše americký portál Breitbart.

Jevgenij Prigožin, šéf Súkromnej vojenskej spoločnosti Wagner, poprel, že by mal v úmysle uskutočniť vojenský prevrat proti režimu Vladimíra Putina, hoci je k nemu čoraz kritickejší, najmä pri riešení vojny na Ukrajine.

V komentároch, o ktorých informoval americký think-tank Inštitút pre štúdium vojny (ISW), Prigožin tvrdil, že jeho skupina žoldnierov nemá pracovné sily na uskutočnenie úspešného prevratu v Rusku a že bez ohľadu na to majú dobré vzťahy s Putinom. Pokračoval s tvrdením, že minister obrany Sergej Šojgu, s ktorým je často v rozpore, je tým, kto sa pravdepodobnejšie ako Prigožin pokúsi zvrhnúť súčasnú ruskú vládu.

Propaganda všade - polopravdy, lži a hoaxy. Ako na Západe, tak na Východe

Šéf Wagnera minulý týždeň zdvihol obočie, keď sa dozvedel, že vraj povedal, že neúspechy ukrajinskej vojny a neúmerný dopad na robotnícku triedu Ruska by mohli vyvolať ďalšiu revolúciu v krajine podobnú roku 1917. Prigožin však objasnil, že neobhajuje revolúciu, ,ale len dáva návrhy, ako zlepšiť krajinu a vojnové úsilie".

Na sociálnych sieťach diskutujú o zničnení objektu vojenskej rozviedky Ukrajiny v Kyjeve
Na webe boli zverejnené fotografie veliteľstva Hlavného spravodajského riaditeľstva (GUR) Ministerstva obrany Ukrajiny zo satelitu. Porovnávací zostrih fotografií z 25. a 30. mája zverejnila Ukraina.ru . Rusko v noci 30. mája údajne zasiahlo... Čítať ďalej
31 | 05 | 2023 | Ivan Mihale

Možno demonštrujúc, že ​​Kremeľ vidí Prigožina ako potenciálnu hrozbu, šéf Wagnera tiež nedávno tvrdil, že štátnym médiám v Rusku bolo zakázané informovať o jeho často agresívnych komentároch o vláde.

Vo svojich najnovších útokoch proti tomu, čo považuje za nedotknutú a elitársku vládu v Moskve, šéf žoldnierov kritizoval zlyhanie pri zabránení útoku dronu v ruskom hlavnom meste.

Čo robia ministri!?

„Pokiaľ ide o drony, ktoré lietajú nad Moskvou a v Moskve. Smradľavé stvorenia, čo to robíte? Ste dobytok! Zdvihnite svoje zadky z kancelárií, do ktorých vás posadili na obranu tejto krajiny. Vy ste ministerstvo obrany. Prečo ku.va dovoľujete týmto dronom lietať do Moskvy?," pýta sa Prigožin.

screenshot videa youtube | Sergej Šojgu

„Ako občan som hlboko rozhorčený, že tieto svine ticho sedia na svojich tučných zadkoch natretých drahými krémami. A preto verím, že ľudia majú plné právo klásť im tieto otázky, tímto bastardom.“

Prigožin, ktorý je čerstvo na čele jedného z najvýznamnejších vojenských víťazstiev Ruska na Ukrajine za posledné mesiace, keď dohliadal na dobytie Bachmutu, povedal, že Wagnerovci utrpel v boji o mesto ťažké straty. 

Veľkú časť viny za to pripisuje ministrovi obrany Sergejovi Šojgu, ktorému navrhol, aby za svoje zlyhania, vrátane toho, že nedodával svojim žoldnierom primerané množstvo streliva, čelil trestu smrti na Červenom námestí.

Rusko potopilo POSLEDNÚ UKRAJINSKÚ VOJNOVÚ LOĎ
Rusko tvrdí, že zničilo poslednú veľkú vojnovú loď ukrajinských námorných síl, ktorá bola podľa neho umiestnená v južnom prístave Odesa, informuje The Guardian. „Dňa 29. mája vysoko presný úder ruského letectva na kotvisko lodí v prístave Odesa... Čítať ďalej
31 | 05 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik