Rusko potopilo POSLEDNÚ UKRAJINSKÚ VOJNOVÚ LOĎ
31 | 05 | 2023 I Diana Zaťková

Rusko tvrdí, že zničilo poslednú veľkú vojnovú loď ukrajinských námorných síl, ktorá bola podľa neho umiestnená v južnom prístave Odesa, informuje The Guardian.

„Dňa 29. mája vysoko presný úder ruského letectva na kotvisko lodí v prístave Odesa zničil poslednú vojnovú loď ukrajinského námorníctva Jurij Olefirenko," uviedla armáda na svojom dennom brífingu.

AFP nebola schopná nezávisle potvrdiť tvrdenie.

Hovorca ukrajinského námorníctva to odmietol komentovať.

Yuri Olefirenko je stredne veľká pristávacia loď pre jednotky a vozidlá.

Loď, ktorá sa pôvodne volala Kirovograd, bola premenovaná v roku 2016 na počesť ukrajinskej námornej pechoty zabitej neďaleko Mariupolu v roku 2015.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vyznamenal svoju posádku v júni 2022.

Čína ukázala skupine G7 vztýčený prst
Čína posiela G7 do „patričných medzí“. Po obviňujúcich vyhláseniach proti Číne na summite G7 v Hirošime hovorkyňa čínskeho ministerstva zahraničných vecí Chua Čchun-jing vo svojom tweete apelovala na členov G7: „Ak je Čína hrozbou, čo sú potom... Čítať ďalej
31 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik