Prvý škandál vlády Ľudovíta Ódora?
31 | 05 | 2023 I Ivan Mihale

Prichádza to rýchlo. Čaputovej vláda vymenovala kariérnu úradníčku na post šéfky služobného úradu ministerstva životného prostredia. Tá v minlosti uzavrela zvláštnu zmluvu, a tak prichádzajú prvé pochybnosti.

Vláda dnes vymenovala Máriu Medveďovú (42) do funkcie generálnej tajomníčky envirorezortu.

Prípravný proces

Podľa portálu Pluska, kabinet Ľudovíta Ódora sa mal zaoberať odvolaním doterajšej generálnej tajomníčky Daši Turbovej ešte minulý týždeň. Tento bod bol však vypustený, podľa informácii z portálu len preto, lebo šéf rezortu Milan Chrenko nemal ešte k dispozícii náhradu. Už koncom minulého týždňa sa však začalo šepkať, že novou tajomníčkou bude práve Medveďová. Rezort na otázky denníka Plus jeden deň odpovedal, že „pri výbere sa zohľadňujú predovšetkým skúsenosti a prax na obdobnej pozícii“. Hoci minulý piatok bolo podľa tlačového oddelenia ministerstva v hre ešte viacero mien, dnes vláda predsa len vymenovala práve Medveďovú.

Podľa reakcie ministerstva je „Medveďová skúsená štátna úradníčka s dlhodobou praxou na Úrade pre verejné obstarávanie v časoch, kedy sa výrazne zvýšila reputácia úradu v širokej verejnosti“.

Bohatá kariéra

Medveďová pôsobila od roku 2017 ako generálna tajomníčka na Úrade pre verejné obstarávanie SR. Predtým pracovala ako investičná riaditeľka vo Verejných prístavoch či ako obchodná manažérka. Bola aj tajomníčkou veľvyslanca Kórejskej republiky.

Ale...

Za štátnu akciovku podpísala zmluvu na kosenie, údržbu zelene a objektov za pol milióna eur s firmou umývača áut. Ten mal vtedy dlhy aj na Finančnej správe, aj v zdravotnej poisťovni a do predmetu . Po medializácii štátna firma zmluvu zrušila.

Keď sa týždenník Plus sedem dní vtedy pýtal Úradu pre verejné obstarávanie, či nie je prekážkou, keď uzavrela Medveďová kontroverznú zmluvu vo Verejných prístavoch, dostalo sa mu odpovede, že z tej štátnej firmy odišla na vlastnú žiadosť.

Jej nástup na Úrade pre verejné obstarávanie sprevádzali veľké personálne rošády. O tých sa šušká už aj na rezorte životného prostredia. Premiér Ódor dal svojim ministrom voľnú ruku pri výbere svojich spolupracovníkov. Šéf envirorezortu Chrenko by sa mal teda zaujímať aj o pôsobenie Medveďovej vo Verejných prístavoch.

GLOBSEC – festival fráz a preteky vtieravej diktátorskej neúprimnosti
Nie, sklamanie to nebolo. Nielen ja viem, ČO a najmä KTO je GLOBSEC. Bolo to zhnusenie. Počúvajúc prezidentkou prednesený, pre ňu nejakým poradcom zjavne napísaný prejav, vrátil som sa ďaleko ďaleko pred rok 1989, do totality, avšak v súčasnosti... Čítať ďalej
31 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik