ONA sa stáva šampiónkou v arogancii - my sme pre ňu "oni"
31 | 05 | 2023 I Ivan Brožík

Málokedy sa človek cíti tak naštvaný, ako pri čítaní agentúrnych správ v poslednom období. Nie, agentúra za to nemôže, ide o ich obsah. Najnovšie som sa dozvedel, že pre tú "jemnú, milú, citlivú a vnímavú" dušu pani prezidentky sme my, čo zmýšľame inak ako jej progresívna bublina doma a vo svete zas bublina globalisticko-liberálno-imepriálna, proste iba "tí oni". Na označenie nás mimobublinových používa zhnusene (to je asi jej pravá tvár), proste - "tí oni".

Takže takto: ONA si jednoducho dovolí povedať toto - "Zuzana Čaputová vyzvala občanov, aby išli do volebných komisií a kontrolovali priebeh volieb v reakcii na dezinformácie Smeru a Republiky. „Je to nebezpečný naratív. Je namieste sa pýtať – v prípade, ak populisti alebo extrémisti vo voľbách zvíťazia, budeme tvrdiť to, čo oni teraz? (Citát - dennikn.sk, ako inak.) ONA zjavne delí obyvateľov na svojich a na tých "oni". Tí "oni", to sú samozrejme, ako vyplýva z citátu, "populisti" alebo "extrémisti". Nuž a to sú všetci voliči súčasnej opozície, teda tej, čo bola opozíciou ešte pred menovaním tej vlády, ktorú zložila ONA. Treba to zobrať ako fakt a nedať sa znechutiť, ONA už najpravdepodobnejšie asi nikoho samostatne rozmýšľajúceho človeka, neindoktrinovaného liberálnym progresivizmom,  znechutiť viac nemôže.

Onikanie bolo kedysi znakom úcty - mala by to vedieť aj ONA

Onikanie je ešte stále v niektorých jazykoch spôsob oslovovania jednej osoby pomocou tretej osoby množného čísla, čím sa danej osobe preukazuje úcta. V slovenčine ide o obdobu vykania. Onikanie sa používa napríklad v nemčine, dánčine alebo nórčine. V minulosti sa používalo aj v slovenčine a češtine. V slovenčine sa ojedinele ešte vyskytuje v kontakte mladých s oveľa skôr narodenými. To, že nám oniká ONA, však nie je prejav žiadnej úcty, ide o arogantné opovrhovanie a okaté dávanie najavo jej hnusu z toho, že ONA musí akceptovať, že žijeme. Na druhej strane - vo svojej politickej obmedzenosti a s progresívnymi klapkami na očiach možno doteraz nepochopila, že aj týmto výrokom pridala opozícii, teda tej kontinuálne opozičnej, opäť pár tisíc hlasov vo voľbách k dobru. Chcem vidieť toho hlupáka, ktorý sa - takto urážaný a ponižovaný - bude trhať o to, aby volil politiku a globálne progresívne militariastické trendy, ktoré má za svoj fetiš ONA.

à propos - "naratívy"

Ak ONA hovorí niečo o "naratívoch", buď jej to písala nejaká progresívne angažovaná ... ehm, oná, z progresívneho mainstreamu, alebo je ONA na rovnakej úrovni myšlienkovej kreativity, ako celé to "hlavnoprúdové" stádo. Slovo "naratív" je totiž najkodpornejšie klišé, aké sa tu zaviedlo na pomenovanie čohokoľvek čo len z diaľky a na prvé počutie predstavuje možnosť iného, ako jedine prípustného novoboľševického nadiktovaného názoru. Je to slovná sračka, prepáčte za výraz, doteraz som vždy písal iba o slovných hračkách, ale doba sa zjavne mení. Slovná dyzentéria. To, že s touto diagnózou ovplyvňujú verejnú mienku tí, ktorí ani nevedia, čo vypúšťajú z huby, ergo z klávesnmice, ma nijako neprekvapuje. To, že mu podľahla ONA, ma však presviedča. Nielen o jej nevoliteľnosti, ale o nemožnosti čo i len s upchatým nosom, žaštupľovanými ušami a so zapchatými ústami, v ruke súčasne držiac misku na dávenie, uvažovať o voľbe kohokoľvek z tých naratívnych tupcov. Medzi ktorých sa zaraďuje sama ONA.

Nepoznám demokratický štát, ktorého hlava považuje väčšinu občanov za tých "oni"

Ani civilizovaný, ani Európsky. Toto si doteraz nedovolil ani Putin a určite si to nikdy nedovolí. Ani Lukašenko. Nie sú zjavne natoľko dostatočne citlivo vnímajúci. Téma o tom, ako sa mimovládky ako sople ťahajú za poskokmi, ktorí sa zrejme s vedomím, že o tom vie aj ONA kolenačky dostavili s prosíkom do Bruselu, aby im pomohol neprehrať voľby, je na iný komentár. Ako je to celé trápne, malé, odporné, ponižujúce Slovensko ako členský štát Európskej únie! Ako hlboko ONA so svojou štafážou klesla. Na čo sa dala naviesť!

No, na takto náhle vyvolanú gastritídu je viacero medikamentov, na maniere, ktoré tu zaviedla ONA, sú iba voľby. Tie septembrové, ale určite aj tie prezidentské.

P.S. 

"Arogancia je parochňa na zakrytie duševnej plešiny" - naratívne raz povedal dezinformátor a konšpirátor Jan Werich.

Čaputová si - slušne povedané - šliape na jazyk
"Čaputová má plné ústa slobody slova, ústavných tradicií, demokracie, porozumenia, ale nejakí samozvaní “majitelia pravdy” majú rozhodovať, čo je pravda, čo hoax a ona sama je za trestanie kvôli názoru" píše (a hovorí) na sociálnej sieti tentoraz... Čítať ďalej
31 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik