O polnoci sa končí všeobecný zákaz lovu rýb, začína sa hlavná kaprová sezóna
31 | 05 | 2023 I Ivan Mihale/tasr

V stredu o polnoci sa na Slovensku skončí všeobecný zákaz lovu rýb na kaprových revíroch (vodné nádrže, slepé, mŕtve a odstavené ramená) a začína sa hlavná kaprová sezóna. Vyplýva to zo zákona o rybárstve a jeho vykonávacej vyhlášky.

Okrem najobľúbenejšej slovenskej ryby, kapra rybničného, sa o polnoci skončí aj individuálna ochrana ďalších druhov rýb. Loviť a privlastňovať si od štvrtka (1. 6.) budú môcť rybári aj boleňa dravého, všetky druhy jalcov, jesetera malého a sibírskeho, lieňa sliznatého, mieňa sladkovodného, mrenu severnú, nosáľa sťahovavého, pleskáča vysokého a tuponosého, podustvu severnú a šťuku severnú.

Od júna sa tak na kaprových revíroch môžu privlastňovať všetky druhy rýb s výnimkou sumca veľkého, zubáča veľkoústeho a zubáča volžského, ktoré majú individuálnu ochranu do 15. júna.

Po 15. júni bude (okrem celoročne chránených rýb) hájená iba hlavátka podunajská. Tú môžu rybári na základe špeciálnej povolenky loviť iba v novembri a v decembri.

Od 1. júna sa končí aj časové obmedzenie lovu rýb na kaprových revíroch. Najbližších päť mesiacov môžu rybári vykonávať rybárske právo 24 hodín denne.

Čína ukázala skupine G7 vztýčený prst
Čína posiela G7 do „patričných medzí“. Po obviňujúcich vyhláseniach proti Číne na summite G7 v Hirošime hovorkyňa čínskeho ministerstva zahraničných vecí Chua Čchun-jing vo svojom tweete apelovala na členov G7: „Ak je Čína hrozbou, čo sú potom... Čítať ďalej
31 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme