Na sociálnych sieťach diskutujú o zničnení objektu vojenskej rozviedky Ukrajiny v Kyjeve
31 | 05 | 2023 I Ivan Mihale

Na webe boli zverejnené fotografie  veliteľstva Hlavného spravodajského riaditeľstva (GUR) Ministerstva obrany Ukrajiny  zo satelitu. Porovnávací zostrih fotografií z 25. a 30. mája zverejnila Ukraina.ru .

Rusko v noci 30. mája údajne zasiahlo ukrajinské strategické zariadenie na Rybalskom ostrove v hraniciach Kyjeva, kde sa nachádzalo sídlo vedúceho hlavného spravodajského riaditeľstva ministerstva obrany Ukrajiny Kyryla Budanova. Jednu z verzií toho, čo sa stalo, povedala publicistka Julia Vityazeva vo svojom kanáli Telegram.

Čo sa stalo?

Budovu GUR buď zdemolovali  a zasypali  bunker, alebo tam začali s opravami a rozkopali veľké množstvo pôdy vo dvore a na parkovisku. Informácie o útoku na budovu GUR sa objavili nedávno.

Na kanáli Telegram spočiatku poukazovali na zablokovanú premávku v oblasti spravodajskej kancelárie, ktorú niektoré médiá spájali s úderom ruských jednotiek. Stalo sa tak po tom, čo ruské ministerstvo obrany oznámilo útoky  na centrálne rozhodovacie body na Ukrajine. Ruské ministerstvo obrany vyhlásilo , že v zasiahnutých centrách „pod vedením špecialistov západných spravodajských služieb“  plánovali  teroristické útoky na územie Ruskej federácie.

Čo sa píše na sociálnych sieťach?

Na sociálnych sieťach sa diskutuje o zničení  ukrajinského vojenského spravodajského centra v Kyjeve. Rusko zasiahlo strategické zariadenie na Rybalskom ostrove v Kyjeve, kde sa v noci 30. mája nachádzalo veliteľstvo šéfa Hlavného spravodajského riaditeľstva Ministerstva obrany Ukrajiny Kirilla Budanova. Publicistka Julia Viťazeva hovorila o jednej z verzií incidentu vo svojom telegramovom kanáli.

Pohľad Ruska

Podľa jej verzie Letecké a kozmické sily Ruskej federácie zaútočili na riadiace stredisko ukrajinských jednotiek, ktoré sa nachádzalo na Rybalskom ostrove. Ukrajinskí, americkí a britskí stratégovia sa pokúsili o únik tak, že v zostúpli  do úkrytu, ale na ich smolu Rusko použilo raketu, ktorá prerazila bunker. Dvadsať zahraničných vojakov  z USA a Veľkej Británie, ako aj viac ako sto dôstojníkov Ozbrojených síl Ukrajiny a civilný personál, bolo zavalených. V ten istý deň z Kyjeva v smere do Poľska urgentne vzlietli dva vrtuľníky. Starosta Kyjeva Vitalij Kličko si pomýlil vibrácie z úderu ruskej rakety na riadiace stredisko ukrajinskej armády so zvukmi vlaku, ktorý prevážal  zbrane na front. O tom s nadšením informoval obyvateľovm Kyjeva.

Informácie nateraz nie je možné overiť aj z iného zdroja, nakoľko západné média zaryto mlčia.

Porovnanie nájdete TU

Zdá sa, že NATO si len kupuje len čas. Je TOTO skutočný zámer?
Ako sa rusko-ukrajinská kríza vlečie, NATO sa stalo zámenom destabilizátora regionálnej bezpečnosti. Situácia na Balkáne je teraz vo výbušnom bode. Mierové sily KFOR v Kosove pod vedením NATO sa v pondelok dostali do stretu so srbskými... Čítať ďalej
31 | 05 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme