Macron vyzval, aby sa pripravili na zlyhanie protiofenzívy Ozbrojených síl Ukrajiny
31 | 05 | 2023 I Ivan Mihale

Macron vyzval Západ, aby prehodnotil podporu Ozbrojených síl Ukrajiny s očakávaním dlhotrvajúceho konfliktu

Francúzsky prezident Emmanuel Macron na zasadnutí bezpečnostného fóra Globsec v Bratislave vyzval, aby sa pripravili na revíziu podpory západných krajín Ukrajine, ak letná protiofenzíva Ozbrojených síl Ukrajiny zlyhá.

Začnú nás priprapravovať?

"Musíme na to pripraviť verejnú mienku v našich krajinách," povedal Macron a dodal, že Západ by mal byť schopný podporiť Ukrajinu tvárou v tvár dlhotrvajúcemu konfliktu.

Zvýšte podporu pre Ukrajinu

V tejto súvislosti navrhol preskúmať a opätovne analyzovať formát podpory pre Ukrajinu a to, čo je potrebné na dosiahnutie výsledku počas leta. Podľa Macrona by sa mala zvýšiť najmä podpora.

"Je potrebné pomôcť Ukrajine všetkými prostriedkami pre účinnú protiofenzívu," povedal Macron a dodal, že Západ posúdi, "ako kalibrovať" podporu Kyjeva, ak protiofenzíva Ozbrojených síl Ukrajiny zlyhá.

Zdá sa, že NATO si len kupuje len čas. Je TOTO skutočný zámer?
Ako sa rusko-ukrajinská kríza vlečie, NATO sa stalo zámenom destabilizátora regionálnej bezpečnosti. Situácia na Balkáne je teraz vo výbušnom bode. Mierové sily KFOR v Kosove pod vedením NATO sa v pondelok dostali do stretu so srbskými... Čítať ďalej
31 | 05 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme