Ruský zatykač na Američana po jeho vyjadreniach o zabíjaní Rusov
30 | 05 | 2023 I Ivan Brožík

Senátor Lindsey Graham, RS.C. , je hľadaný formou zatykača v Rusku pre komentáre, ktoré predniesol počas piatkovej návštevy ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Informuje Foxnews.

Ruské ministerstvo vnútra vydalo zatykač na Grahama v reakcii na upravené video zverejnené Zelenského úradom, v ktorom Graham chválil podporu USA obrane Ukrajiny a v ktorom sa vyjadril, že Rusi umierajú, keď Ukrajina bojuje za svoju slobodu. 

Cynik

Vo videu Graham poznamenal, že „Rusi umierajú“ a opísal vojenskú pomoc USA krajine ako „najlepšie peniaze, aké sme kedy minuli“. 

Zatiaľ čo sa zdá, že Graham vyslovil tieto poznámky v rôznych častiach rozhovoru, krátke video ukrajinského prezidentského úradu ich postavilo vedľa seba, čo v Rusku vyvolalo pochopiteľné pobúrenie.

Prigožina obvinili, že plánuje mocenský prevrat v Ruskej federácii
„Bývalý ruský dôstojník a zapálený nacionalista Igor Girkin obvinil Prigožina z plánovania prevratu proti súčasnému ruskému vedeniu. Girkin otvorene obvinil Prigožina z plánovania štátneho prevratu uprostred nadchádzajúcej ukrajinskej protiofenzívy... Čítať ďalej
30 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme